Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 24.08.2015
(24.08.2015)

Incendiu in localitatea Marginea
23.08.2015, ora anuntarii la 112 - 14:58

Militari de la Detasamentul de Pompieri Radauti si de la Garda de Interventie Siret, impreuna cu lucratorii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale localitatilor Marginea si Sucevita, au intervenit cu sase autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Gheorghe G., din comuna Marginea.
La sosirea echipajelor, ardeau violent anexele gospodaresti, existand pericolul de propagare la casa de locuit si la proprietatile invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 18:05.
A ars astereala casei de locuit, a mansardei si a garajelor pe o suprafata de aproximativ 300 de metri patrati. Au mai ars o magazie pe 50 de metri patrati, circa 50 de metri cubi lemne de foc asezate in stiva si tamplarie din PVC. S-au degradat planseul si peretii din rigips pe 200 de metri patrati.
Pe timpul interventiei, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unui tanar, in varsta de 28 de ani, care a suferit o plaga la palma dreapta prin taiere. Ulterior, acesta a fost transportat la Centrul de Primire Urgente Radauti pentru investigatii suplimentare si tratament de specialitate.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului este efectul termic al curentului electric generat de un aparat electric pentru incalzire lasat sub tensiune.
Pompierii militari au salvat casa de locuit si proprietatile invecinate.

Incendiu in localitatea Milisauti
24.08.2015, ora anuntarii la 112 - 1:20

Pompierii militari de la subunitatile Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava din Radauti, Suceava, Siret si Vicovu de Sus, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Milisauti, au intervenit cu opt autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit in orasul Milisauti.
La sosirea echipajelor, ardeau violent constructiile din doua gospodarii, apartinand lui Petru C. si Mariei C., existand pericolul de propagare la proprietatile invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 5:55.
Lui Petru C. i-au ars aproximativ 110 metri patrati din acoperisul casei de locuit, bucataria de vara pe 35 de metri patrati, adapostul de animale pe 120 de metri patrati, tamplarie din PVC, circa 2.500 kilograme de furaje, bunuri casnice si unelte agricole.
Pe timpul interventiei, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical sotiei proprietarului, in varsta de 59 de ani, care a suferit un atac de panica. Ulterior, aceasta a fost transportata la Centrul de Primire Urgente Radauti pentru investigatii suplimentare si tratament de specialitate.
Mariei C. i-au ars adapostul de animale pe 150 de metri patrati si circa 1.500 kilograme furaje. Proprietarei i-au pierit in incendiu 40 de pasari de curte si doua oi.
Cauza probabila de izbucnire a flacarilor este folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Pompierii militari au salvat casele proprietatilor afectate de incendiu, precum si alte doua locuinte din imediata apropiere.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO