Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa - 28.08.2015
(28.08.2015)

ASANARI PIROTEHNICE
IN LOCALITATILE GURA HUMORULUI SI STULPICANI

Joi, 27 august a.c., in jurul orei 18:30, s-a anuntat faptul ca in curtea unei societati comerciale din orasul Gura Humorului, s-au descoperit mai multe elemente de munitie, in urma unor lucrari de excavare.
Grupa Pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava, formata din cpt. Ilie Sveduneac, m.m. Iulian Pentilescu, plt.adj. Marius Chimiuc si plt.maj. Ovidiu Dedeaga, coordonata de col. Cristinel Anton, s-a deplasat la fata locului.
In urma detectarii si identificarii terenului s-au descoperit, initial, 46 de elemente de munitie, de diferite calibre, provenind din cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Acestea erau echipate cu focos, fiind in perfecta stare de functionare.
Anterior momentului descoperirii munitiei, o parte din pamantul excavat in zona a fost transportat la doua gospodarii din comuna Stulpicani. Un echipaj pirotehnic s-a deplasat in cele doua zone, de unde s-au identificat si ridicat alte 3 elemente de munitie, care prezentau un real pericol pentru persoanele si locuintele din jur.
Pe timp de noapte, lucrarile de asanare au fost sistate, fiind reluate in dimineata zilei urmatoare.
In urma asanarii terenului, s-au mai descoperit 145 de elemente de munitie, printre care bombe explozive de aruncator de calibre diferite, lovituri acuplate cu proiectile explozive, lovituri antitanc si proiectile srapnel.
Intreaga cantitate de munitie, 194 de elemente, a fost ridicata, transportata in conditii de siguranta si depozitata provizoriu, urmand a fi distrusa intr-un poligon autorizat, in perioada imediat urmatoare.
*
* *
Reamintim populatiei, pe aceasta cale, cateva din regulile elementare care trebuiesc respectate in momentul descoperirii unor elemente de munitie: ele nu trebuiesc atinse, lovite sau miscate din locul lor ci se va anunta imediat evenimentul la numarul unic de urgenta 112 sau la postul de Politie cel mai apropiat.

Foto+video: http://we.tl/04uRqUE0a4

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO