Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Pompierii militari suceveni prezenti la "Bucovina Air Show" si "Suceava Air Show" 28-29.08.2015
(30.08.2015)

Pompierii militari suceveni au fost si anul acesta alaturi de organizatorii mitingurilor aviatice "Bucovina Air Show - editia a doua (28.08.2015) si "Suceava Air Show" - editia a patra, 2015 (29.08.2015).
Echipajele Detasamentelor de Pompieri Radauti si Suceava au fost prezente in cele doua locuri, respectiv pe Aerodromul de la Fratauti si pe Aeroportul "Stefan cel Mare" Suceava (Salcea), cu tehnica de interventie si echipaje de prim-ajutor medical, asigurand prevenirea, monitorizarea si gestionarea situatiilor de urgenta in eventualitatea producerii lor.
De asemenea, inspectorii de specialitate ai I.S.U. Suceava, au avut standuri de prezentare, de unde au impartit pliante si fluturasi si au explicat, tuturor celor care s-au oprit in dreptul lor, masurile de prevenire, precum si modul de comportare in cazul producerii unor situatii de urgenta.
Mai mult, pompierii paramedici au facut demonstratii practice de acordare a primului ajutor medical pe manechine, fiind atras un public numeros, fiecare dorind sa afle ce poate face atunci cand se gaseste in fata unei situatii in care ar putea salva viata cuiva, doar respectand cateva reguli de baza, pana la sosirea echipajelor profesioniste.
Cei mici au fost foarte receptivi la explicatiile pompierilor militari si la sfarsit s-au fotografiat cu o parte din tehnica de interventie (casca si teava de refulare).
Nu a lipsit in acest an nici autospeciala pentru salvare la inaltime - Autoscara cu platforma a Detasamentului de Pompieri Suceava, care ajunge la 43 de metri inaltime, si care a ajutat in buna masura organizatorii sa poata prezenta mitingul aviatic si sa imortalizeze imagini deosebite.

Foto+video: http://we.tl/0hfspMIco9

Plt.adj. Alin Galeata
Purtator de cuvant ISU Suceava
074701950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO