Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Pompierii militari suceveni - activitati prilejuite de Ziua Pomperilor din Romania – 13 septembrie
(11.09.2015)

Vineri, 11 noiembrie a.c., premergator evenimentelor care se vor desfasura de Ziua Pompierilor din Romania, la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava, au fost avansati in gradul urmator, inaintea expirarii stagiului minim, sapte pompieri militari, pentru rezultatele exceptionale in indeplinirea atributiilor specifice.
Astfel, in temeiul Ordinului Viceprim-ministrului pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea si al inspectorului general al I.G.S.U., colonelul dr. Nicolae Cornea, inspectorul sef al pompierilor militari suceveni, generalul de brigada dr. Ion Burlui, a oferit tresele pentru 2 ofiteri (de la gradul de maior la locotenent-colonel si de la gradul de locotenent la capitan) si 5 subofiteri (patru plutonieri majori la gradul de plutonieri adjutanti si un plutonier la gradul de plutonier major).
Tot in acest cadru festiv, inspectorul sef a conferit/acordat, pentru 4 pompieri militari, Plachete onorifice, Distinctii de serviciu-insigne simbol si Insigne onorifice – „Pompier de onoare al judetului Suceava” si „Salvator de onoare al judetului Suceava”, pentru rezultatele obtinute.
De asemenea, pentru efortul depus la promovarea valorilor pompierilor militari, onoarea si demnitatea manifestate pe timpul desfasurarii activitatii profesionale, au fost acordate diplome de merit pentru 105 cadre militare din intreg efectivul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava.
Nu in cele din urma, publicatia „Agenda Pompierului” a acordat diplome de merit si insigne „Cavaler al frontului incandescent” pentru 11 pompieri militari suceveni.
La final, preotul militar Ovidiu Iacob, a tinut un cuvant duhovnicesc celor prezenti si a lansat din nou invitatia la evenimentele care se vor desfasura duminica – 13 septembrie, Ziua Pompierilor din Romania, si marti – 15 septembrie, Sarbatoarea Sfantului Ierarh Iosif cel Nou de la Partos, ocrotitorul pompierilor.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO