Arhiva Comunicate
COMUNICAT

13 Septembrie - Ziua Pompierilor din Romania
(13.09.2015)


Pompierii militari suceveni si-au sarbatorit ziua intr-un cadru festiv, atat in subunitatile din tot judetul si la sediul inspectoratului, de pe strada Universitatii, cat si in parcarea Iulius Mall, alaturi de cetatenii in slujba carora sunt.
Astfel, incepand cu ora 9.00, portile salvatorilor s-au deschis pentru vizitatori, iar pentru cei curiosi au fost prezentate tehnica si accesoriile de interventie.
La ora intre orele 12.00 si 13.00, la sediul inspectoratului, a avut loc o serie de activitati care au cuprins un moment de istorie al pompierilor, o ceremonie religioasa cu pomenirea pompierilor eroi, depunere de coroane si jerbe de flori la monumentul "Pompierul" din fata Bisericii Militare, acordarea de diplome de excelenta pentru oficialitati si sefii de institutii, precum si ciocnirea la final a unei cupe de sampanii cu camarazii de arme in rezerva sau in retragere, dar si cu cei prezenti la festivitate.
Momentul festiv s-a incheiat cu defilarea Garzii de Onoare a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bucovina" al judetului Suceava

Intre orele 11.00-16.00, in Parcarea Iulius Mall, sucevenii au putut vizita expozitia cu tehnica de interventie a Detasamentului de Pompieri Suceava, unde au fost prezente autoplatforma de salvare de la inaltimi, o autospeciala cu apa si spuma, o ambulanta SMURD tip B, autospeciala pentru descarcerare grea, autospeciala CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear) si autospeciala cu echipajul de scafandri. De asemenea, s-a amenajat un punct de informare preventiva, cu pliante, stingatoare si cu manechine al pompierilor paramedici SMURD, pe care s-au facut demonstrativ exercitii de resuscitare si de acordarea a primului ajutor medical de urgenta.
Olly, cainele pompier de cautare/salvare, a facut, ca de fiecare data, deliciul publicului, indiferent de varsta.
Pompierii militari suceveni va asteapta si marti, 15 septembrie, la Biserica Militara, unde se va savarsi Sfanta Liturghie si Acatistul Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partos - ocrotitorul pompierilor.

plt.adj. Alin Galeata
purtator de cuvant ISU Suceava
0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO