Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 14.09.2015
(14.09.2015)

Incendiu in localitatea Poiana
14.09.2015, ora anuntarii la 112 - ora 0:36

Militarii Detasamentului de Pompieri Falticeni, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Dolhasca, au intervenit cu 3 autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria Mariei B., din satul Poiana, orasul Dolhasca.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul casei, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si la anexele gospodaresti.
Incendiul a fost lichidat la ora 2:15.
Au ars acoperisul casei, construit din lemn, cu invelitoare din azbociment, pe o suprafata de 50 de metri patrati, tamplarie, obiecte de mobilier, materiale textile, bunuri casnice si documente personale. S-au degradat peretii portanti si planseul constructiei.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost flacara provenita de la o lumanare, lasata aprinsa si nesupravegheata.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii militari au salvat anexele gospodaresti.

Incendiu in localitatea Radauti
14.09.2015, ora anuntarii la 112 - ora 1:59

Militarii Detasamentului de Pompieri Radauti au intervenit cu 3 autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria Paulinei C., din municipiul Radauti.
La sosirea echipajelor, ardeau cu flacara acoperisul comun al unei anexe si al bucatariei de vara, existand pericolul de propagare la casa de locuit si la doua gospodarii invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 3:05.
Au ars acoperisul anexelor, construit din lemn, cu invelitoare din tabla, pe o suprafata de aproximativ 80 de metri patrati, si circa 5 metri cubi lemn de foc. S-au degradat peretii portanti, obiecte de mobilier, tamplarie din lemn si alte bunuri.
Pe timpul interventiei, au fost evacuate doua persoane adulte si patru copii (doua fete si doi baieti) cu varste de 1, 2, 6 si 10 ani. Proprietara si cei patru copii, au primit ingrijiri medicale din partea echipajului pompierilor paramedici SMURD, deoarece au suferit atac de panica. Cei cinci au fost transportati la Centrul de Primire Urgente Radauti pentru investigatii suplimentare.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Pompierii militari au salvat casa de locuit si cele doua locuinte aflate in imediata apropiere.

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO