Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 13.10.2015
(13.10.2015)

Incendiu in localitatea Ehreste
13.10.2015, ora anuntarii la 112 - 10:00

Militarii Garzii de interventie Vicovu de Sus si ai Detasamentului de Pompieri Radauti au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Vasile T., din satul Ehreste, comuna Brodina. Proprietatea se afla intr-o zona montana, izolata, pe o culme inaccesibila autospecialelor cu apa si spuma. Pompierii militari au fost nevoiti sa urce pe jos, cu accesoriile de prima interventie, mai bine de 3 kilometri pentru a ajunge la locul incendiului.
Initial, pe apelul de urgenta 112, s-a anuntat despre posibilitatea ca in interiorul casei sa fie o victima, insa acest lucru nu s-a confirmat ulterior.
La sosirea echipajelor, ardeau casa de locuit si adapostul de animale, constructii din lemn, cu invelitori de azbociment, existand pericolul de propagare la fondul forestier aflat in imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 14:55 si au ars casa de locuit pe 50 de metri patrati si adapostul de animale pe 100 de metri patrati.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Nu s-au inregistrat victime, iar pompierii militari au salvat fondul forestier.

Incendiu in localitatea Osoi
13.10.2015, ora anuntarii la 112 - 10:00

Militarii Detasamentului de Pompieri Falticeni si lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Vulturesti au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria Mariei A., din satul Osoi, comuna Vulturesti.
La sosirea echipajelor, flacarile se manifestau in interiorul unei camere si la o parte din acoperisul casei, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si la anexele gospodaresti.
Proprietara, nevazatoare, in varsta de 93 de ani, a fost evacuata din casa, inainte de sosirea echipajelor de pompieri, de catre fiica sa, care locuia in apropiere. Batrana a suferit arsuri de gradele I si II pe fata, maini si picioare. Victima a fost preluata de catre un echipaj cu medic al Serviciului de Ambulanta Judetean si transportata la spital pentru investigatii suplimentare si tratament de specialitate.
Incendiul a fost lichidat la ora 13:50.
Au ars bunuri casnice din interiorul bucatariei si aproximativ 55 de metri patrati din astereala acoperisului casei.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, in urma amplasarii necorespunzatoare a materialelor combustibile fata de plita sobei.
Pompierii militari au salvat restul locuintei si anexele gospodaresti.

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO