Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Interventii ale pompierilor militari suceveni 07.11.2015
(07.11.2015)

Incendiu in comuna Rasca
06.11.2015, ora anuntarii la 112 - 18:44

Militarii Detasamentului de Pompieri Falticeni, impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Rasca si Bogdanesti, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperisul unei centrale termice, corp comun cu cladirea unui magazin mixt, din comuna Rasca. Pompierii au fost sprijiniti si de 10 cetateni din zona, cu mijloace de prima interventie.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul centralei si o parte din planseul din lemn al cladirii magazinului, existand pericolul de propagare la intreaga constructie. La doar cinci metri distanta de cladirea magazinului se afla si o statie mobila de distributie carburanti. Din fericire, incendiul a fost localizat la timp, iar statia de carburanti nu a fost pusa in pericol.
Incendiul a fost lichidat la ora 20:05.
Au ars acoperisul centralei pe aproximativ 10 metri patrati si circa 4 metri patrati din planseul magazinului. S-au degradat elemente de tamplarie (o usa si doua ferestre).
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza scanteilor provenite din cosul de fum deteriorat.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat cladirea magazinului, cu bunurile aferente.

Incendiu in localitatea Lipoveni
06.11.2015, ora anuntarii la 112 - 22:56

Militarii Detasamentului Suceava, cu trei autospeciale, si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Mitocu Dragomirnei, cu 2 lucratori, au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui P.I., din satul Lipoveni, comuna Mitocu Dragomirnei.
La sosirea echipajelor, ardeau anexele gospodaresti si o parte din acoperisul casei de locuit, existand pericolul de propagare la intreaga gospodarie si la cea invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 1:50.
Au ars sura si adapostul de animale, constructie corp comun, pe 80 de metri patrati, tavanul bucatariei de vara si al unei magazii, aproximativ 20 de metri patrati din acoperisul casei si circa 5 tone de furaje. S-au degradat peretii locuintei si gardul dintre proprietati. In incendiu, i-au pierit proprietarului un vitel si o vaca.
Flacarile au afectat si gospodaria invecinata, apartinand lui S.P., caruia i-au ars 10 metri patrati dintr-un perete al depozitului de furaje si 2 metri patrati din acoperisul casei.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric defect.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii au salvat trei case de locuit si doua depozite de furaje.

Incendiu in localitatea Suceava
07.11.2015, ora anuntarii la 112 - 1:14

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la autoturismul lui C.C., care se afla parcat pe str. Scurta, din municipiul Suceava.
La sosirea echipajelor, flacarile se manifestau la compartimentul motor, existand pericolul de propagare la intreaga masina si la alte doua autoturisme, parcate in imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 2:00.
Au ars elemente combustibile din compartimentul motor, mase plastice, instalatia electrica, un far si un cauciuc. S-au degradat capota, o aripa si bordul masinii.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric neizolat corespunzator.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat 75% din autoturism si cele doua masini parcate in vecinatate.

Incendiu in localitatea Gainesti
07.11.2015, ora anuntarii la 112 - 16:48

Militarii Detasamentului de Pompieri Falticeni, impreuna cu Serviciile Privat si Voluntar pentru Situatii de Urgenta ale comunei Cornu Luncii, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la casa de locuit a lui N.V., din satul Gainesti, comuna Slatina.
La sosirea echipajelor, ardea violent acoperisul constructiei P+M, din lemn, cu invelitoare din tabla, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta.
Incendiul a fost lichidat la ora 19:10.
A ars acoperisul casei de locuit pe o suprafata de 350 de metri patrati si s-au degradat elemente de tamplarie din PVC (patru usi si sapte ferestre).
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de cosul de fum amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii au salvat restul locuintei.


plt.adj. Alin Galeata
purtator de cuvant ISU Suceava
0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO