Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 13.11.2015
(13.11.2015)

Incendiu in localitatea Fetesti
12.11.2015, ora anuntarii la 112 - 13:03

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava si lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Adancata au intervenit cu patru autospeciale si un buldoexcavator pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui B.M., din satul Fetesti, comuna Adancata.
La sosirea echipajelor, ardea depozitul de furaje si exista pericolul de propagare la doua case aflate in apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 17:30 si au ars depozitul de furaje pe 180 de metri patrati, 15 tone de furaje si 3 metri cubi lemn de foc. S-au degradat alte 10 tone de furaje si o magazie de lemne. Flacarile au afectat si 5 metri cubi de lemn pentru constructii, de pe proprietatea invecinata, ce apartine numitei B.A.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului este in curs de stabilire.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat cele doua case amenintate de flacari.

Incendiu in localitatea Dragosa
12.11.2015, ora anuntarii la 112 - 23:23

Militarii Detasamentului de Pompieri Campulung Moldovenesc si lucratorii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta Frumosu, Vatra Moldovitei si Moldovita au intervenit cu sase autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui H.M., din satul Dragosa, comuna Frumosu.
La sosirea echipajelor, ardeau patru anexe gospodaresti, existand pericolul de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 2:55 si au ars adapostul de animale pe 60 de metri patrati, garajul pe 30 de metri patrati, bucataria de vara pe 36 de metri patrati, o magazie pe 20 de metri patrati, un autoturism, documente personale, circa 5 tone de fan, mobilier si alte bunuri. S-au degradat aproximativ 20 de metri patrati din fatada casei de locuit.
Pe timpul interventiei, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical sotiei proprietarului, in varsta de 58 de ani, aceasta insa nu a necesitat transportul la o unitate spitaliceasca.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de un conductor electric defect.
Pompierii au salvat locuinta proprietarului.

Incendiu in localitatea Salcea
13.11.2015, ora anuntarii la 112 - 6:00

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava si lucratorii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta Salcea, Dumbraveni si Siminicea au intervenit cu opt autospeciale si doua buldoexcavatoare pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit in orasul Salcea. La fata locului s-a deplasat Grupa Operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava, cu inspectorul sef - generalul de brigada Ion Burlui, care a preluat comanda interventiei.
La sosirea echipajelor, ardea cladirea unui adapost de animale, construita din caramida si beton, cu acoperis din lemn, izolat cu vata minerala si cu invelitoare din tabla, existand pericolul de propagare la alte constructii aflate in imediata apropiere, cu diferite destinatii (atelier de tamplarie, hala de productie, depozit materiale de constructii, atelier reparatii auto, depozit de cereale etc.).
Incendiul a fost lichidat la ora 9:30 si a ars intreaga cladire a fermei de animale, pe o suprafata de aproximativ 750 de metri patrati. S-a degradat acoperisul unui depozit de furaje pe 150 de metri patrati.
In incendiu au pierit 50 de bovine si 7 porcine.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de cosul de fum (al unei sobe fara acumulare de caldura, folosita pentru incalzirea animalelor) neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar fortele de interventie au salvat alte 50 de bovine si cladirile societatilor comerciale invecinate.

Imagini video: http://we.tl/qHJUkgVEr0

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO