Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa - 13.11.2015
(13.11.2015)

Miercuri, 11 noiembrie a.c., la sediul Inspectoratului pentru Situtii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava, a avut loc o intalnire cu arhitectii, proiectantii si verificatorii de proiecte la cerinta esentiala de calitate „Siguranta la foc”.
Dintre scopurile intalnirii, mentionam prezentarea si discutarea pe marginea legislatiei nou aparute, respectiv analize si dezbateri pe legislatia tehnica care reglementeaza proiectarea si realizarea constructiilor cu destinatie de cluburi, baruri, discoteci, sali de cinema, sali de spectacole si mall-uri, in ceea ce priveste securitatea la incendiu.
Participantii au manifestat un interes deosebit si au fost activi la dezbatere, solicitand conducerii inspectoratului ca aceste intalniri sa fie reluate si desfasurate cel putin o data pe an.
De asemenea, vineri, 13 noiembrie a.c., in aceeasi locatie, a avut loc o intalnire intre specialistii pirotehnisti ai institutiei si operatorii economici autorizati pentru executarea jocurilor de artificii si pentru comercializarea articolelor pirotehnice, de pe raza judetului Suceava.
Printre obiectivele aduse in discutie au fost noutatile legislative in domeniul de referinta, modalitatea si documentatia necesara pentru obtinerea acordurilor inspectoratului pentru situatii de urgenta privind jocurile de artificii si comercializarea articolelor pirotehnice, punandu-se accent pe respectarea normelor de apararea impotriva incendiilor in locatiile unde acestia presteaza servicii.
Discutiile au fost deschise si s-au prezentat diferite situatii cu care operatorii eonomici s-au confruntat de-a lungul timpului si care s-ar fi putut transforma in tragedii. Acestia s-au aratat multumiti de intalnirea cu specialistii pirotehnisti si au apreciat actiunea de informare preventiva, pentru a putea functiona in conditii de legalitate si de siguranta pentru public.

Imagini video+foto: http://we.tl/wi7bStNXJe


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO