Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 29.11.2015
(29.11.2015)

Incendiu in localitatea Boroaia
28.11.2015, ora anuntarii la 112 - 9:06

Militarii Detasamentului de Pompieri Falticeni, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Boroaia, au intervenit cu patru autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei V.C., din comuna Boroaia.
La sosirea echipajelor, flacarile se manifestau cu violenta la acoperisul casei si in interiorul acesteia (constructie din lemn, cu invelitoare din azbociment si tabla, cu o suprafata de 110 metri patrati), existand pericolul de propagare la bucataria de vara.
Incendiul a fost lichidat la ora 10:50.
Au ars acoperisul casei pe 80 mp, obiecte de mobilier, aparatura electronica si electrocasnica si alte bunuri. Interiorul locuintei s-a degradat in proportie de 80%.
Pe timpul interventiei, echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarei, in varsta de 70 de ani, care in incercarea de a salva bunurile personale din locuinta cuprinsa de flacari, a suferit arsuri la nivelul capului si al membrelor superioare. Victima a fost transportata la spital pentru investigatii suplimentare si tratament de specialitate.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de o soba neprotetejata termic fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat bucataria de vara.

Incendiu in localitatea Lipoveni
29.11.2015, ora anuntarii la 112 - 5:37

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei C.E., din satul Lipoveni, comuna Mitocu Dragomirnei.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul locuintei si al unei anexe, constructie corp comun, existand pericolul de propagare la intreaga casa si la o locuinta construita in aceeasi gospodarie, apartinand fiicei proprietarei.
Incendiul a fost lichidat la ora 7:10.
Au ars acoperisul casei, construita din lemn, cu invelitoare din dranita si azbociment, anexa gospodareasca, construita din placi de OSB, bunuri casnice, mobilier, un metru cub lemn de foc, 300 kg de cereale, unelte de tamplarie si un metru patrat dintr-un perete al casei de locuit. S-au degradat planseul casei de locuit si doua butelii de aragaz. In incendiu au pierit 26 de pasari de curte.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de cosul de fum neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei si locuinta din apropiere.

Incendiu in localitatea Dornesti
29.11.2015, ora anuntarii la 112 - 8:36

Militarii Detasamentului de Pompieri Radauti, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Dornesti, au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei C.E., din comuna Dornesti.
La sosirea echipajelor, ardeau tavanul bucatariei si un perete, existand pericolul de propagare la intreaga casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 9:50.
Au ars tavanul bucatariei si un perete pe o suprafata de 20 de metri patrati. S-au degradat obiecte de mobilier, peretii incaperii si zugravelile interioare.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de cosul de fum neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit a proprietarei.

Incendiu in localitatea Ciprian Porumbescu
29.11.2015, ora anuntarii la 112 - 9:56

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Ciprian Porumbescu, au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui A.D., din comuna Ciprian Porumbescu.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul locuintei si holul de la intrare, existand pericolul de propagare la intreaga casa si la o anexa gospodareasca.
Incendiul a fost lichidat la ora 11:40.
Au ars acoperisul casei pe o suprafata de 96 de metri patrati, planseul (din lemn) pe 10 metri patrati si stolerie din lemn din hol. S-au degradat tencuiala interioara si tamplarie din PVC.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de o soba neprotejata termic fata de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei cu bunurile aferente si anexa gospodareasca.

plt.adj. Alin Galeata
purtator de cuvant ISU Suceava
0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO