Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 07.12.2015
(07.12.2015)

Incendiu in localitatea Vicovu de Sus
04.12.2015, ora anuntarii la 112 - 15:49

Militarii Garzii de Interventie Vicovu de Sus si ai Detasamentului de Pompieri Radauti, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Vicovu de Sus, au intervenit cu sase autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui P.D., din orasul Vicovu de Sus.
La sosirea echipajelor, ardeau o parte din anexele gospodaresti, constructii ce formau un corp comun, din lemn tratat cu pacura si placate cu sindrila, existand pericolul de propagare la casa de locuit, alte anexe si la doua gospodarii aflate in imediata apropiere. De asemenea, exista pericolul de explozie intr-o magazie care ardea si unde se aflau cinci butelii de oxigen si doua de aragaz.
Fortele de interventie au localizat incendiul, iar pompierii militari au scos buteliile din anexa si le-au transportat intr-o zona sigura, unde au fost racite cu apa, pentru a indeparta pericolul producerii unui eventual dezastru.
Incendiul a fost lichidat la ora 19:35 si au ars adapostul de animale, depozitul de furaje, magazii si anexe, pe o suprafata totala de aproximativ 250 de metri patrati. Au mai arsacoperisul bucatariei de vara pe 50 de metri patrati, 4 tone de furaje, 5 metri cubi lemn de foc, 3 metri cubi sindrila, unelte agricole si diverse alte bunuri. Flacarile au degradat utilaje agricole, o tocatoare mecanica, cele 5 butelii de oxigen si planseul din rigips al bucatariei de vara.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de un conductor electric neizolat corespunzator.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat cele casa si restul anexelor proprietarului, precum si doua locuinte amenintate de flacari.

Incendiu in localitatea Sadova
06.12.2015, ora anuntarii la 112 - 10:37

Militarii Detasamentului de Pompieri Campulung Moldovenesc, cu doua autospeciale si 5 lucratori ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Sadova au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui U.L., din comuna Sadova.
La sosirea echipajelor, ardeau acoperisul si mansarda casei de locuit, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si la anexele gospodaresti.
Incendiul a fost lichidat la ora 12:50.
Au ars acoperisul casei si interioprul mansardei, compus din doua camere de locuit, pe o suprafata de 100 de metri patrati, tamplarie, obiecte de mobilier, aparate electronice si alte bunuri. S-au degradat 100 de metri patrati de invelitoare, precum si planseul si peretii locuintei.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de cosul de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat restul casei si anexele gospodaresti.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti.

Imagini video: http://we.tl/da1WHSNuon

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO