Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Misiuni ale pompierilor militari suceveni 11-12.12.2015
(13.12.2015)

Vineri, 11 decembrie, pompierii salvatori au intervenit in urma a 7 accidente rutiere, produse pe raza localitatilor Poiana Stampei, Radauti, Falticeni, Suceava, Voitinel, Scheia si Botus. In urma acestora, au rezultat 30 de raniti si doi decedati.
Cel mai tragic eveniment s-a inregistrat vineri seara, la ora 19:12, cand a fost anuntat pe numarul unic de urgenta 112, si s-a produs pe DN2H, in comuna Voitinel.
Un autoturism monovolum, in care se aflau trei tineri, a parasit carosabilul si a intrat intr-un arbore. Soferul masinii, in varsta de 21 de ani, a ramas incarcerat si a fost extras de catre pompierii militari de la Garda de Interventie Vicovu de Sus si de la Detasamentul de Pompieri Radauti.
Un baiat, in varsta de 13 ani, cu multiple traimatisme, dar constient, a fost transportat cu ambulanta SMURD la Centrul de Primire Urgente Radauti.
Ceilalti doi tineri, de 21 si 16 ani, erau in stare de inconstienta, iar pompierii paramedici si lucratorii de pe ambulanta SAJ Radauti au inceput manevrele de resuscitare. Din pacate, dupa efectuarea intregului protocol medical, aceste manevre au ramas fara raspuns, iar cei doi tineri au fost declarati decedati.

Un alt accident rutier grav s-a produs tot vineri, in jurul orei 23:00, pe DN18, in localitatea Botus, comuna Ciocanesti, unde o autoutilitara s-a lovit frontal de o stanca de pe marginea drumului.
In urma impactului, toti cei trei ocupanti ai masinii au ramas incarcerati. Victimele, barbati cu varste de 37, 30 si 25 de ani, cu diverse traumatisme, semiconstienti, au fost extrase din masina de catre echipajele Detasamentului de Pompieri Vatra Dornei, cu accesoriile specifice.
Doua ambulante, SMURD si SAJ, i-au transportat pe raniti la Spitalul de Vatra Dornei.

O alta misiune deosebita (din cele 59 de misiuni desfasurate in zilele de 11 si 12 decembrie a.c.), a avut loc in satul Oniceni, comuna Forasti. Pompierii militari falticeneni si lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Forasti au intervenit sambata seara, in jurul orei 20:30, cu patru autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui G.V.
La sosirea echipajelor, ardeau mai multe anexe gospodaresti, existand pericolul de propagare la casa de locuit si la bucataria de vara.
Incendiul a fost lichidat la ora 23:45 si au ars adapostul de animale pe 100 de metri patrati, o magazie pe 60 de metri patrati, acoperisul unui fanar pe 20 de metri patrati, o tona de furaje, o tona de cereale si circa 5 metri cubi lemn pentru constructii. In incendiu au pierit un porc si 10 pasari de curte.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de un conductor electric defect.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii au salvat un cal, casa proprietarului si bucataria de vara.

plt.adj. Alin Galeata
purtator de cuvant ISU Suceava
0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO