Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Misiuni ale pompierilor militari suceveni 20-21.12.2015
(21.12.2015)

Misiuni ale pompierilor militari suceveni
20.12.2015

In ultimele 24 de ore, pompierii militari suceveni au intervenit in 33 de misiuni din domeniul situatiilor de urgenta. Dintre acestea, 23 au fost interventii de acordare a primului ajutor in diverse cazuri medicale, de catre echipajele pompierilor paramedici SMURD, 3 misiuni de localizare si lichidare a unor incendii si 7 interventii si monitorizari in cazul producerii unor accidente rutiere.
Accidentele rutiere s-au produs pe raza localitatilor Vicovu de Jos, Suceava (2), Scheia (2), Campulung Moldovenesc si Siret. Pompierii militari au descarcerat o persoana si au acordat asistenta medicala in cazul a 11 raniti.

Luni dimineata, la ora 5:00, dispeceratul pompierilor militari a fost anuntat prin numarul unic de urgenta 112, despre izbucnirea unui incendiu la un autoturism, apartinand lui C.N., care se afla parcat in curtea gospodariei, din comuna Arbore.
La sosirea echipajelor Garzii de Interventie Solca, ardea partea din fata a masinii, existand pericolul de propagare la intregul automobil, dar si la casa de locuit, aflata in imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat in mai putin de o ora si au ars si s-au degradat toate elementele combustibile din compartimentul motor.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conduct electric defect.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat restul masinii si casa proprietarului.

Tot luni dimineata, la aproximativ o ora fata de precedentul eveniment, a fost anuntat faptul ca arde o anexa gospodareasca, in satul Varatec, orasul Salcea. Gospodaria apartine lui M.S., iar flacarile amenintau casa proprietarului.
La fata locului s-au deplasat doua autospeciale de la Detasamentul de Pompieri Suceava si o autospeciala de Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Salcea. Pana la sosirea pompierilor militari, cinci vecini cu mijloace de prima interventie au sarit in ajutorul proprietarului.
Incendiul a fost lichidat in aproximativ doua ore si au ars 12 metri patrati din planseul anexei, in care se afla centrala termica, si circa 18 metri patrati din acoperis. S-au degradat interiorul anexei si cosul de evacuare a fumului.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost: jar sau scantei provenite din cosul de fum amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile.
Din fericire, nici acest incendiu nu s-a soldat cu victime, iar pompierii au salvat locuinta proprietarului.

plt.adj. Alin Galeata
purtator de cuvant ISU Suceava
0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO