Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa - Curaj si prezenta de spirit
(24.12.2015)

Miercuri, 23 decembrie, la ora 13:12, Dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anuntat despre faptul ca a izbucnit un incendiu la o chilie a Manastirii de maici „Duminica Sfintelor Mironosite”, din satul Buda, comuna Risca.
Spre locul incendiului au plecat doua autospeciale cu apa si spuma si o ambulanta SMURD de la Detasamentul de Pompieri Falticeni.
Echipajele se aflau inca pe drum cand, dispeceratul a anuntat o revenire pe numarul unic de urgenta 112, prin care se preciza ca incendiul a fost localizat si lichidat de catre personalul manastirii si s-a solicitat intoarcerea din drum a fortelor de interventie.
Totusi, comandantul subunitatii, locotenent-colonelul Dan Baltaru, s-a deplasat la fata locului pentru a verifica situatia de urgenta semnalata.
Ajuns acolo, a constatat ca incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric produs la o lampa de iluminat, lasata sub tensiune, dintr-o chilie situata intr-o cladire P+1, cu amprenta la sol de 250 de metri patrati.
In momentul izbucnirii incendiului, maicile au dat dovada de curaj si au pus in aplicare cele invatate in timp de la personalul inspectiei de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Cu ajutorul a trei stingatoare si cu o patura uda, acestea au localizat si lichidat incendiul care ameninta atat cladirea chiliilor, cat si manastirea si anexele gospodaresti, aflate in imediata apropiere.
Pe aceasta cale, le felicitam pentru curajul si prezenta de spirit de care au dat dovada maicile, aceste lucruri salvandu-le ansamblul monahal din calea flacarilor.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO