Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Misiuni ale pompierilor militari suceveni 24,25,26 decembrie 2015
(27.12.2015)

In perioada sus-mentionata, salvatorii suceveni au intervenit in 94 de misiuni din domeniul situatiilor de urgenta. Astfel, s-au inregistrat 9 incendii, 71 de interventii SMURD, 6 monitorizari in cazul producerii unor accidente rutiere si 8 alte misiuni specifice.
Numarul accidentelor rutiere din aceasta perioada a fost la fel de ridicat ca si saptamana trecuta, numarul ranitilor pentru care echipajele de pompieri paramedici au acordat primul ajutor medical fiind de 22, printre care si doua persoane incarcerate intre fiarele automobilelor.

In Ajunul Craciunului, pompierii militari radauteni au avut o interventie deosebit de grea la un incendiu izbucnit la o garsoniera dintr-un bloc de locuinte de pe str. Eudoxiu Hurmuzachi, din municipiul Radauti. Apelul pe 112 a fost inregistrat la ora 20:39.
La fata locului s-au deplasat nu mai putin de 5 autospeciale cu apa si spuma si doua ambulante SMURD, de la Detasamentul de Pompieri Radauti si de la Garda de Interventie Siret.
Flacarile au cuprins bunurile din intreaga incapere, pe o suprafata de 25 de metri patrati, amenintand si celelalte locuinte. Fumul dens si gazele toxice au inundat casa scarii, astfel ca s-a impus evacuarea tuturor persoanelor din blocul P+4, in care erau 116 garsoniere.
Aproximativ 100 de persoane s-au autoevacuat ori au fost evacuate de pompierii salvatori, care au verificat fiecare locuinta in parte pentru a identifica eventuale persoane care nu se puteau deplasa sau care ar fi avut nevoie de ajutor medical. Concomitent, casa scarii a fost ventilata natural.
Echipajele de pompieri paramedici au acordat primul ajutor medical proprietarului garsonierei afectate de foc, D.I., in varsta de 38 de ani, care a suferit arsuri minore pe o suprafata de 5% din corp. Barbatul a fost transportat cu ambulanta SMURD la Centrul de Primire Urgente Radauti. De asemenea, salvatorii au preluat si un copilas de 1 an, la solicitarea mamei acestuia. Si bebelusul a fost transportat cu ambulanta SMURD la unitatea spitaliceasca pentru investigatii suplimentare.
In urma incendiului, au ars obiecte de mobilier, aparatura electronica si electrocasnica, materiale textile si altele. S-au degradat peretii interiori, tamplarie din PVC si o usa metalica.
Cauza probabila a izbucnirii incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un boiler electric lasat sub tensiune.
Pompierii militari au lichidat incendiul la ora 21:40 si au salvat astfel celelalte garsoniere, cu bunurile aferente.

Pe data de 26 decembrie, in jurul orei 6:20, militarii Garzii de Interventie Solca s-au deplasat cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un centru pentru dezmembrari auto, din comuna Arbore.
La sosirea echipajelor, ardeau doua autoturisme, existand pericolul de propagare la alte trei masini avariate si la o magazie in care erau depozitate piese auto.
Incendiul a fost lichidat la ora 7:48 si au ars cele doua masini, una in totalitate, iar cea de-a doua in proportie de 25%. Au mai ars si aproximativ 4 metri patrati din astereala acoperisului magaziei de piese auto. S-au degradat elemente de caroserie si alte bunuri.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului este in curs de stabilire.
Nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat magazia de piese.

In aceeasi zi, la ora 12:38, Dispeceratul pompierilor militari a fost anuntat despre izbucnirea unui incendiu la gospodaria numitei A.A., din comuna Adancata.
La fata locului s-au deplasat doua autospeciale cu apa si spuma, din cadrul Detasamentului de Pompieri Suceava, care au gasit doua anexe ce ardeau violent, existand pericolul de propagare la casa de locuit si la alte constructii din gospodarie.
Incendiul a fost lichidat la ora 13:35.
Au ars acoperisul adapostului de animale pe 25 de metri patrati, sura pe 35 de metri patrati si alte bunuri materiale.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii militari i-au salvat casa de locuit si anexele proprietarei.

plt.adj. Alin Galeata
purtator de cuvant ISU Suceava
0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO