Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Misiuni ale pompierilor militari suceveni, din ultimele 24 de ore
(29.12.2015)

Pompierii militari de la Garzile de Interventie Siret si Solca au intervenit, in cursul zilei de 28 decembrie a.c., pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata, vremea deosebit de calda pentru aceasta perioada favorizand dezvoltarea si propagarea flacarilor.
Astfel, la ora 16:48, pompierii militari s-au deplasat in satul Negostina, comuna Balcauti, unde au localizat si lichidat un incendiu ce a mistuit o jumatate de hectar de vegetatie uscata. Flacarile au afectat si doi stalpi de telefonie, din lemn, in proportie de aproximativ 30%, ce se aflau pe marginea drumului DJ209D.
Trei ore mai tarziu, pe raza orasului Solca, a izbucnit un alt incendiu. Pompierii militari au fost nevoiti sa parcurga o distanta de aproximativ doi kilometri pe jos, cu accesoriile specifice din dotare, pana la locul interventiei, unde ardea cu flacara jumatate de hectar de vegetatie uscata si lastaris. Flacarile amenintau sa se extinda la o plantatie de afini, cu o suprafata de circa 3 hectare.
Incendiul a fost lichidat in aproximativ o ora, cauzele probabile de izbucnire ale ambelor sinistre fiind focul deschis in spatii deschise, lasat nesupravegheat.

In dimineata zilei de 29 decembrie a.c., la ora 1:42, Dispeceratul pompierilor militari a fost anuntat despre izbucnirea unui incendiu la gospodaria lui A.G., din satul Calugareni, comuna Adancata.
La fata locului s-au deplasat militari cu doua autospeciale, de la Detasamentul de Pompieri Suceava, si 4 lucratori de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Adancata, iar la sosirea acestora, ardea o anexa construita din lemn, existand pericolul de propagare la un adapost de animale.
Incendiul a fost lichidat la ora 2:45 si au ars peretii laterali ai anexei pe 20 de metri patrati, acoperisul pe 15 metri patrati si deseuri textile.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat restul constructiei si adapostul de animale.Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO