Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Misiuni ale pompierilor militari suceveni, 31 decembrie 2015, 1 si 2 ianuarie 2016
(03.01.2016)

Pompierii militari suceveni au intervenit, pe sfarsit de an 2015 si la debutul lui 2016, in 108 misiuni din domeniul situatiilor de urgenta. Au fost 22 de incendii, 66 de interventii SMURD, 15 monitorizari si 5 alte misiuni specifice.
Cele mai multe interventii s-au inregistrat in ajunul Anului Nou si in noaptea acestuia, respectiv 57 de misiuni (12 incendii, 29 SMURD, 13 monitorizari si 3 alte interventii specifice).

Incendiu in Voronet
1.01.2016, ora anuntarii la 112 - 0:34

Militarii Garzii de Interventie Gura Humorului si ai Detasamentelor de Pompieri Campulung Moldovenesc, Suceava si Falticeni, au intervenit cu 5 autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o cladire cu destinatie spatii de cazare, proprietar B.C., din Voronet.
La sosirea echipajelor, ardea cladirea P+1, construita din lemn, cu invelitoare din azbociment, existand pericolul de propagare la casa de locuit a proprietarului si la gospodariile din imediata vecinatate.
In locatia respectiva erau cazati 18 tineri, dar in momentul izbucnirii incendiului acestia se aflau afara si urmareau un foc de artificii din apropiere.
Pompierii au localizat flacarile si au salvat majoritatea bunurilor pe care tinerii le aveau in camere, desi incendiul se manifesta deosebit de violent, din cauza materialului lemnos din care era realizata constructia. De asemenea, salvatorii au evacuat si doua butelii din bucataria cuprinsa de foc, care puteau exploda si produce pagube importante si chiar pierderi de vieti omenesti.
Misiunea salvatorilor a fost deosebit de grea din cauza suprafetei mari cuprinsa de flacari si s-a desfasurat in conditii de ger, cu temperaturi scazute pana la -14 grade Celsius.
Au ars in intregime incaperea centralei termice, bucataria si sala de mese, pe o suprafata insumata de aproximativ 100 de metri patrati. Au mai ars acoperisul cladirii pe 300 de metri patrati, 4 camere de locuit, o baie si o debara de la etaj si altele. S-au degradat spatiile de cazare de la parter, instalatiile electrice si sanitare si centrala termica.
Incendiul a fost lichidat la ora 7:00, iar cauza probabila de izbucnire a flacarilor a fost efectul termic generat de cosul de fum neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat restul constructiei, casa de locuit a proprietarului si cladirile invecinate.

Incendiu in Radauti
1.01.2016, ora anuntarii la 112 - 1:48

Militarii Detasamentului de Pompieri Radauti au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexa a corpului administrativ de la Gradina Zoologica din municipiul Radauti.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la izolatia cladirii centralei termice si exista pericolul de propagare la intreaga constructie.
Incendiul a fost lichidat la ora 2:47 si au ars 20 de metri patrati de izolatie din polistiren si 5 metri patrati din astereala acoperisului. S-au degradat peretii anexei.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de cosul de fum deteriorat.
Nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat restul cladirii.

Incendiu in Negostina
1.01.2016, ora anuntarii la 112 - 2:22

Militarii Garzii de Interventie Siret au intervenit cu 3 autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui A.I., din satul Negostina, comuna Balcauti. In ajutorul pompierilor au intervenit si mai multi vecini ai gospodarului afectat, cu mijloace de prima interventie.
La sosirea echipajelor, ardeau violent acoperisul si mansarda casei de locuit, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si la anexele din gospodarie. Pompierii au trecut la localizarea si lichidarea flacarilor, precum si la evacuarea bunurilor din casa cuprinsa de flacari.
Incendiul a fost lichidat la ora 5:05.
Au ars astereala acoperisului pe 150 de metri patrati, peretii din lemn ai mansardei pe 50 de metri patrati, stoleria (2 usi si 2 ferestre), planseul mansardei pe 30 de metri patrati, bunuri casnice si mobilier. Flacarile au degradat alti 30 de metri patrati din planseu, tabla acoperisului pe 150 de metri patrati, precum si o alta suprafata din peretii mansardei de aproximativ 100 de metri patrati.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de un calorifer electric lasat sub tensiune.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat parterul casei si anexele gospodaresti.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO