Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Misiuni ale pompierilor militari suceveni, in ultimele 24 de ore
(04.01.2016)

Pompierii militari suceveni au intervenit in ultimele 24 de ore in 30 misiuni din domeniul situatiilor de urgenta. Au fost 6 incendii, 16 interventii SMURD, 3 monitorizari si 5 misiuni de patrulare pentru identificarea persoanelor fara adapost in municipiile Suceava, Radauti, Falticeni, Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei. In urma acestor patrulari, au fost identificate doua persoane fara adapost in municipiul Suceava, in zona Bazarului. Cei doi barbati, de 33 si 37 de ani, au fost transportati de catre salvatori la Centrul „Lumina Lina” de la Biserica „Sfanta Vineri”.

Incendiu in Valea Glodului
3.01.2016, ora anuntarii la 112 - 10:24

Militarii Detasamentului de Pompieri Falticeni si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Vulturesti au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei H.E., din satul Valea Glodului, comuna Vulturesti.
La sosirea echipajelor, ardeau acoperisul casei si bunuri din interior, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si la gospodaria invecinata.
Au ars acoperisul casei, construit din lemn, cu invelitoare din azbociment, pe 64 de metri patrati, bunuri casnice, obiecte de mobilier, materiale textile, electrocasnice si altele. S-au afumat planseul si peretii interiori.
Incendiul a fost lichidat la ora 12:47, iar cauza probabila de izbucnire a flacarilor a fost flacara provenita de la o lumanare lasata aprinsa si nesupravegheata.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei, bunuri materiale si locuinta invecinata.

Incendiu in Arbore
1.01.2016, ora anuntarii la 112 - 20:47

Militarii Garzii de Interventie Solca si ai Detasamentului de Pompieri Radauti, impreuna cu lucratorii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale comunelor Arbore si Cajvana, au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui U.M., din comuna Arbore.
La sosirea echipajelor, ardeau violent acoperisul si etajul casei, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si la vecinatati.
Incendiul a fost lichidat la ora 0:55 si au ars acoperisul casei pe 110 metri patrati, planseele dintre etaj si pod pe 80 de metri patrati, peretii interior de la etaj pe 20 de metri patrati, mobilier, bunuri casnice si documente personale. S-au degradat planseele dintre etaj si parter pe 80 de metri patrati, peretii locuintei, elemente de stolerie, mobilier si bunuri casnice.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de cosul de fum neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.
Nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat parterul locuintei, bucataria de vara, adapostul de animale, depozitul de furaje si doua case invecinate.

Incendiu in Vatra Dornei
4.01.2016, ora anuntarii la 112 - 2:36

Militarii Detasamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu 3 autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei M.V., din municipiul Vatra Dornei.
La sosirea echipajelor, ardea generalizat acoperisul casei si al anexelor, constructie corp comun, existand pericolul de propagare la intreaga cladire si la casele invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 6:38.
Au ars acoperisul constructiei corp comun pe 150 metri patrati si circa un metru cub de cherestea.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost: jar sau scantei provenite din cosul de fum deteriorat.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei, anexele gospodaresti si cele 2 locuinte invecinate.

Incendiu in Dolhestii Mari
4.01.2016, ora anuntarii la 112 - 7:11

Militarii Detasamentului de Pompieri Falticeni au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui M.G., din localitatea Dolhestii Mari.
La sosirea echipajelor, ardea in totalitate locuinta, existand pericolul de propagare casele invecinate.
Au ars casa, construita din lemn, cu invelitoare din sindrila si azbociment, pe 60 de metri patrati, bunurile casnice din interior si documente personale.
Incendiul a fost lichidat la ora 9:15, iar cauza probabila de izbucnire a flacarilor a fost efectul termic generat de un burlan metalic neprotejat termic fata de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat doua case invecinate.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO