Arhiva Comunicate
COMUNICAT

FENOMENE METEO PERICULOASE IN JUDETUL SUCEAVA
(08.01.2016)

Primele probleme au fost semnalate joi dupa-amiaza (7 ianuarie a.c.), in jurul orei 17:30, cand potrivit unei informari hidrologice, pe paraul Neagra, in zona orasului Brosteni, a avut loc o crestere brusca de nivel si de debit, cauzata de suprapunerea unor formatiuni de gheata. Aceasta a facut ca apa sa iasa din cursul normal si sa inunde 8 curti, 4 anexe, un beci si un iaz.
La fata locului s-a intervenit cu utilaje de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Brosteni, de la Sectia Drumuri Nationale Campulung Moldovenesc si de la Ocolul Silvic Brosteni, cu sprijinul pompierilor militari de la Detasamentul Vatra Dornei.
Situatia a revenit la normal in jurul orei 19:00, cand s-a asigurat curgerea normala a paraului Neagra.
Apoi, ninsoarea abundenta a ingreunat circulatia pe drumurile din judet, semnalandu-se, prin 4 apeluri la numarul de urgenta 112, drum cu trafic ingreunat in 4 locatii, unde au fost cuprinse un numar de 14 de autoturisme, in care se aflau 24 de persoane. Portiunile de drum afectate au fost DJ 209C intre localitatile Moara si Dragoiesti (10 autoturisme/17 persoane), DJ 208E intre Forasti si Manolea (1 autoturism/1 persoana), DJ 208B intre Siminicea si Dumbraveni (1 autoturism/2 persoane) si DC 70A intre Bosanci si Cumparatura (2 autoturisme/4 persoane).
Echipaje de la Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta din cadrul primariilor din zona, impreuna cu Sectiile Dumuri Nationale si Drumuri Judetene, politisti si pompieri, au intervenit cu forte si utilaje si au deblocat toate masinile. Interventiile de salvare au durat intre 40 de minute si 1 ora si jumatate.
Nicio persoana nu a fost afectata si nu a avut nevoie de ingrijiri medicale. De altfel, echipajele pompierilor militari, cu ambulanta SMURD, au monitorizat traseele afectate pentru a acorda primul ajutor medical, in cazul in care ar fi fost nevoie.
La ora transmiterii comunicatului, in judet ninge izolat si se inregistreaza -3 grade Celsius, nemaifiind drumuri cu circulatie ingreunata.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO