Arhiva Comunicate
COMUNICAT

ESECUL UTILITATILOR PUBLICE IN MUNICIPIUL CAMPULUNG MOLDOVENESC
(19.01.2015)

In ziua de 19 ianuarie a.c., la ora 1:01, s-a primit un apel pe numarul unic de urgenta 112, de la un reprezentant al S.C. Transgaz Medias, prin care se informa faptul ca, in urma unei avarii pe instalatia de transport gaze naturale catre municipiul Campulung Moldovenesc, furnizarea a fost sistata.
Pana la ora 7:00, municipiul Campulung Moldovenesc nu a fost realimentat cu gaze naturale, fiind afectati 1.950 de consumatori, din care 1.600 sunt consumatori casnic, iar 350 sunt institutii si agenti economici. Dintre institutiile afectate mentionam Colegiul National Stefan cel Mare (450 elevi), Colegiul National Silvic (800 elevi), Scoala Generala nr. 4 (420 elevi), Scoala Speciala (170 copii), 3 gradinite(236 prescolari) si Spitalul de Psihiatrie (50 internati) .
Drept urmare, prefectul judetului Suceava, Constantin Harasim, a dispus convocarea Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Campulung Moldovenesc, sub presedintia primarului Mihaita Negura, la care participa si prefectul judetului, impreuna cu inspectorul sef al ISU Suceava, general de brigada Ion Burlui.
De asemenea, prefectul a dispus convocarea la sediul Palatului Administrativ Suceava a Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situatiilor de urgenta generate de esecul utilitatilor publice, pentru analiza situatiei si dispunerea de masuri in vederea remedierii situatiei.
In cadrul sedintei CLSU s-au hotarat urmatoarele:
- informarea populatiei;
- continuarea activitatii scolilor si a institutiilor publice in data de 19.01.2016;
- monitorizarea persoanelor asistate social la domiciliul acestora;
- monitorizarea la fata locului de catre prefectul judetului, primarul municipiului Campulung Moldovenesc si inspectorul sef al ISU Suceava a modului in care sunt organizate activitatile de remediere a avariei de pe tronsonul conductei magistrale.
- gestionarea situatiei la nivelul municipiului Campulung Moldovenesc pana la remedierea situatiei de catre Grupa operativa constituita la sediul Primariei, formata din reprezentantii institutiilor cu responsabilitati in domeniu.
Echipajele specializate continua activitatea de remediere a deficientelor, iar functie de evolutia evenimentelor vor fi luate masuri corespunzatoare.Purtator de cuvant al C.J.S.U. - plt.adj. Alin Galeata - 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO