Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Pompierii militari suceveni - misiuni 29-31.01.2016
(31.01.2016)

Incendiu in municipiul Suceava
29.01.2016, ora anuntarii la 112 - 22:25
Pompierii militari suceveni au avut parte vineri seara de o misiune deosebita. Alarma s-a dat la ora 22:25, iar apelul la 112 anunta ca pe scara unui bloc de locuinte din municipiul Suceava este mult fum, in zona etajului trei.
Din experienta, salvatorii s-au gandit ca trebuie sa fie vorba despre o gospodina care, prinsa de treburile cotidiene, si-a uitat o cratita cu mancare pe foc. S-au deplasat in viteza la fata locului, cu o autospeciala de stins incendii si o ambulanta SMURD, unde gandul lor s-a adeverit. Numai ca gospodina a fost, de fapt, un gospodar, care s-a si intoxicat cu fum, in incercarea de a stinge flacarile izbucnite in bucatarie.
Pompierii SMURD i-au acordat ingrijiri medicale si, pentru mai multa siguranta, l-au transportat la spital. Aceasta, nu inainte ca barbatul sa-i roage sa-i salveze cele doua pisici care au ramas captive in apartamentul inundat cu fum si gaze toxice.
Un militar, echipat corespunzator, a intrat in interiorul locuintei, si dupa cateva reprize de „v-ati-ascunselea”, a gasit felinele speriate. Chiar daca infatisarea pompierului nu era una tocmai prietenoasa, innegrit de fum, cu uniforma imensa plina de funingine si apa, cu masca pe figura si tubul de oxigen in spate, pisicile au simtit sufletul bland din spatele costumului si s-au inghesuit la pieptul salvatorului.
Incendiul a fost lichidat, casa scarii, la etajele trei, patru si la mansarda, a fost ventilata, pisicile si proprietarul lor - in siguranta, astfel ca interventia pompierilor militari s-a incheiat cu bine.
Din fericire, nu s-au inregistrat alte victime si nici nu a fost necesara evacuarea celorlalte persoane din bloc.
Fotografii: http://we.tl/D1WEnruJQK

Extragere persoana cazuta in fantana
30.01.2016, ora anuntarii la 112 - 16:01
Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava s-au deplasat sambata dupa-amiaza, in localitatea Hantesti, cu o autospeciala pentru descarcerare si echipajul SMURD - Terapie Intensiva Mobila. In apelul de pe 112, se anunta ca, intr-o fantana se vad niste haine si o silueta umana.
Ajunsi la fata locului, salvatorii au coborat in fantana construita din piatra, cu o adancime de 10 metri pana la luciul apei. Temerile celor care au anuntat evenimentul s-au adeverit si, militarii au extras trupul unei femei, in varsta de 88 de ani.
Imediat ce a fost adusa la suprafata, salvatorii au inceput manevrele de resuscitare. Din pacate, in ciuda eforturilor depuse, nu s-a mai putut face nimic, decat sa se constate decesul.
Incendiu in localitatea Botesti
31.01.2016, ora anuntarii la 112 - 4:57
Militarii Detasamentului de Pompieri Falticeni, impreuna cu Serviciile Voluntar si Privat pentru Situatii de Urgenta din comuna Cornu Luncii, au intervenit cu patru autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei S.V., din satul Botesti, comuna Horodniceni.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul locuintei si bunurile din interior, existand pericolul de propagare la intreaga constructie si la o anexa din apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 7:40, si au ars acoperisul casei pe 50 de metri patrati, materiale textile, obiecte de mobilier, aparatura electrocasnica si documente personale. S-au degradat planseul si peretii portanti ai casei, precum si doua butelii de aragaz.
Pe timpul interventiei, pompierii SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarei,in varsta de 85 de ani, care a suferit un atac de panica. Ulterior, femeia a refuzat transportul la o unitate spitaliceasca.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric deteriorat.
Pompierii au salvat restul casei si adapostul de animale.

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO