Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 01.02.2016
(01.02.2016)

Incendiu in localitatea Costana
31.01.2016, ora anuntarii la 112 - 15:36

Grupa Operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava si Detasamentul de Pompieri Suceava, cu sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Todiresti, au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica din satul Costana, comuna Todiresti.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta in interiorul unei camere, existand pericolul de propagare la vecinatati si la acoperisul cladirii.
31 de persoane (5 lucratori si 26 de pacienti) s-au autoevacuat, pana la sosirea fortelor de interventie. Echipajele SMURD si SAJ au acordat ingrijiri medicale pentru patru persoane, din care doi pacienti cu simptome de intoxicatie cu fum si doi lucratori care au acuzat o stare generala degradata. Toate cele patru persoane, doi barbati si doua femei, au fost transportate la Unitatea de Primire Urgente Suceava pentru investigatii suplimentare.
Incendiul a fost lichidat la ora 16:20 si au ars bunuri din camera (doua paturi, doua noptiere, o fereastra din PVC, un televizor si materiale textile). S-au degradat peretii incaperii, pe circa 20 de metri patrati, si alte obiecte de mobilier.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect.
Pompierii au salvat cladirea institutiei.

Accidente rutiere
31.01.2016

Duminica, in jurul orei 15:45, militarii Detasamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD-TIM (Terapie Intensiva Mobila) in urma unui accident rutier produs la iesire din Suceava spre Siret (E 85). La fata locului, in urma coliziunii dintre doua autoturisme, au rezultat trei victime, din care una incarcerata.
Pompierii au luat masurile specifice de siguranta - balizarea zonei, deconectarea bornelor de la bateriile de acumulatori si verificarea eventualelor scurgeri de lichide inflamabile, concomitent cu desfasurarea operatiunilor de extragere a victimei incarcerate. Aceasta, o femeie in varsta de 48 de ani, era in stop cardio-respirator si a fost preluata de echipajul SMURD. In ciuda manevrelor de resuscitare, femeia nu a supravietuit.
Celelalte doua victime, un barbat de 57 de ani si o femeie de 47 de ani, au fost transportate la Unitatea de Primire Urgente Suceava cu o autosanitara a Serviciului de Ambulanta Judetean.
Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 17:15.

Un alt accident rutier a fost anuntat la ora 15:55. Acesta s-a produs pe raza localitatii Gura Putnei, unde un autoturism a acrosat doi pietoni, copii de 9 si 10 ani.
Echipajul SMURD de la Garda de Interventie Vicovu de Sus si o ambulanta de la SAJ Radauti au intervenit la fata locului, unde baiatul de 9 ani se afla in stop cardio-respirator. Pompierii paramedici au efectuat manevrele de resuscitare, insa din pacate, acestea au ramas fara raspuns.
Cel de-al doilea baiat, in varsta de 10 ani, constient, a fost transportat la Centrul de Primire Urgente Radauti pentru investigatii suplimentare si tratament de specialitate.

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO