Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 11.02.2106
(11.02.2016)

Incendiu in localitatea Calafindesti
10.02.2016, ora anuntarii la 112 - 15:25

Militarii de la Garda de Interventie Siret si de la Detasamentul de Pompieri Radauti, impreuna cu lucratorii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale comunelor Calafindesti si Serbauti, au intervenit cu 7 autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei A.D., din comuna Calafindesti.
La sosirea echipajelor, flacarile se manifestau la casa de locuit si la anexele gospodaresti, existand pericolul de propagare la intreaga gospodarie si la un cvartal de locuinte format din circa 7 gospodarii. Propagarea rapida a focului a fost determinata de vantul puternic si de materialele de constructie combustibile, majoritatea din lemn, astfel ca salvatorii au avut o misiune grea pentru protectia gospodariilor care erau dispuse foarte aproape una de cealalta.
Incendiul a fost lichidat la ora 17:17.
Au ars aproximativ 150 de metri patrati din acoperisul casei, bucataria pe 50 de metri patrati, o magazie corp comun cu alte anexe pe 100 de metri patrati, bunuri gospodaresti si de uz casnic si circa 1.500 de kilograme de porumb si grau. Flacarile au degradat peretii din lemn ai constructiei corp comun pe 150 de metri patrati, planseul bucatariei pe 30 de metri patrati, peretii casei de locuit pe 150 de metri patrati, tamplarie din lemn si aparatura electrocasnica.
Cauza probabila a incendiului a fost efectul termic generat de cosul de fum, neprotejat termic fata de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar fortele de interventie au salvat un adapost de animale, precum si cvartalul de locuinte.

Incendiu in localitatea Sadova
10.02.2016, ora anuntarii la 112 - 18:44

Militarii Detasamentului de Pompieri Campulung Moldovenesc au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui C.C., din comuna Sadova.
La sosirea echipajelor, ardeau partial acoperisul camerei centralei termice si astereala acoperisului casei, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si la anexele gospodaresti.
Incendiul a fost lichidat la ora 20:15 si au ars aproximativ 4 metri patrati din acoperisul camerei centralei termice si un metru patrat din astereala acoperisului casei, in jurul cosului de fum. S-au degradat 12 metri patrati de planseu din rigips la camera centralei si 8 metri liniari de invelitoare de tip „onduline”. De asemenea, cosul de fum s-a fisurat pe aproximativ 3 metri patrati.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de cosul de fum amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile.
Nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat casa si anexele gospodariei.

Accident rutier pe E85
10.02.2016, ora anuntarii la 112 - 20:52

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava, cu o autospeciala cu apa si spuma si modulul SMURD (autospeciala pentru descarcerare si ambulanta SMURD), impreuna cu doua echipaje de la Serviciul de Ambulanta Judetean, au intervenit in urma unui grav accident rutier, produs pe drumul E85, la intrarea in municipiul Suceava, dinspre Falticeni.
La fata locului a fost gasit un autoturism rasturnat in afara partii carosabile, la o diferenta de nivel de aproximativ 5 metri. In urma accidentului, au rezultat 4 victime, dintre care doua au ramas incarcerate.
Salvatorii au luat masurile specifice de siguranta - au balizat si iluminat zona, au verificat scurgerile de carburanti si lubrifianti si au deconectat bornele de la bateria de acumulatori. Concomitent, au fost extrase cele doua persoane incarcerate.
Dupa acordarea primului ajutor medical, tinerii raniti - M.P. (17 ani, in stare de inconstienta, in curs de resuscitare), M.D. (18 ani, constient), M.S. (20 de ani, constient) si D.D. (19 ani, constient), au fost transportati la Unitatea de Primire Urgente cu ambulantele SAJ si SMURD.
Din nefericire, pentru tanarul de 17 ani nu s-a mai putut face nimic, acesta fiind declarat decedat.
Misiunea pompierilor militari s-a incheiat la ora 22:10.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO