Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 12.02.2016
(12.02.2016)

Incendiu in localitatea Siret
11.02.2016, ora anuntarii la 112 - 18:25

Militarii de la Garda de Interventie Siret au intervenit cu 3 autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetatie uscata, pe malul raului Siret, in zona cartierului Padureni, din orasul Siret.
Incendiul a fost lichidat la ora 19:40 si au ars, cu focare izolate, vegetatia uscata si stufarisul de pe o suprafata de aproximativ 2 hectare.
Cauza probabila a incendiului a fost focul deschis in spatii libere.

Incendiu in localitatea Costisa
11.02.2016, ora anuntarii la 112 - 20:22

Militarii de la Detasamentul de Pompieri Radauti si de la Garzile de Interventie Siret si Vicovu de Sus, impreuna cu lucratorii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale comunelor Fratautii Noi si Fratautii Vechi, au intervenit cu 7 autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui D.P., din satul Costisa, comuna Fratautii Noi.
La sosirea echipajelor, flacarile se manifestau violent la acoperisul casei de locuit P+2 (parter plus doua etaje) si la anexe, existand pericolul de propagare la gospodariile invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 0:05.
Au ars 150 de metri patrati din astereala acoperisului casei, o magazie si adapostul de animale (corp comun construit din lemn, cu astereala din lemn si invelitoare din azbociment) pe o suprafata de 320 de metri patrati, bucataria (din lemn, cu invelitoare din azbociment) pe 150 de metri patrati, circa 15 metri cubi lemn de foc, 3 tone de fan, un atelaj si aproximativ 2 tone de grau si porumb boabe. S-au degradat 6 ferestre si 2 usi din PVC, de la balcoanele casei de locuit, si 25 de metri patrati dintr-un perete portant. De asemenea, s-au mai degradat bunuri casnice si utilaje agricole. In incendiu, i-au pierit proprietarului 2 bovine si 8 pasari de curte.
Flacarile au afectat si o magazie, cu o suprafata de 9 metri patrati, dintr-o gospodarie invecinata.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la niste contacte electrice improvizate.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii au salvat restul casei de locuit si al bucatariei, precum si doua gospodarii invecinate.

Incendiu in localitatea Plavalari
12.02.2016, ora anuntarii la 112 - 4:27

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui M.I., din satul Plavalari, comuna Udesti.
La sosirea echipajelor, ardea un stog de fan, cu pericol de propagare la alte doua depozite de furaje.
Incendiul a fost lichidat la ora 5:15 si au ars aproximativ 2 tone de fan.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de o tigara aruncata nestinsa - fumatul in locuri nepermise sau neprotejate corespunzator.
Nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat cele doua stoguri invecinate.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO