Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 14.02.2016
(14.02.2016)

Incendiu in localitatea Climauti
13.02.2016, ora anuntarii la 112 - 2:56

Militarii de la Garda de Interventie Siret, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Musenita, au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui N.U., din satul Climauti, comuna Musenita.
La sosirea echipajelor, ardea mocnit o grinda (din lemn) in pod, aflata langa cosul de evacuare a fumului, existand pericolul de propagare la astereala acoperisului.
Incendiul a fost lichidat la ora 4:00.
Au ars aproximativ doi metri liniari din grinda si s-au degradat peretii si tavanul unui dormitor, pe o suprafata de 6 metri patrati.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost jarul sau scanteile provenite din cosul de fum deteriorat.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat casa proprietarului.

Accident rutier pe DN2
13.02.2016, ora anuntarii la 112 - 14:41

Militarii de la Detasamentul de Pompieri Suceava au intervenit cu modulul SMURD (o autospeciala pentru descarcerare si doua ambulante, dintre care una de Terapie Intensiva Mobila), impreuna cu un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean, in urma unui accident rutier produs pe DN2, pe raza comunei Danila.
La sosirea echipajelor, erau trei automobile implicate in accident, in urma impactului rezultand 7 victime, neincarcerate. Acestea erau constiente, iesite din autoturisme.
Salvatorii au luat masurile specifice de siguranta - au balizat zona, au verificat scurgerile de carburanti si lubrifianti si au deconectat bornele de la bateriile de acumulatori. Concomitent, au acordat primul ajutor medical victimelor.
Trei dintre persoanele implicate in accident, un barbat de 60 de ani si doua femei de 57 si 54 de ani, au fost preluate si transportate cu ambulante SMURD si SAJ la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean, pentru investigatii amanuntite si tratament de specialitate.
Misiunea pompierilor militari s-a incheiat la ora 15:20.

Accident rutier in municipiul Suceava
13.02.2016, ora anuntarii la 112 - 23:30

Militarii de la Detasamentul de Pompieri Suceava au intervenit cu o autospeciala cu apa si spuma si modulul SMURD (o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta tip B), impreuna cu un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean, in urma unui accident rutier produs in municipiul Suceava, pe strada Calea Unirii.
La sosirea echipajelor, un autoturism intrase in coliziune cu un stalp de iluminat, in urma impactului deosebit de violent rezultand incarcerarea soferului, un tanar in varsta de 31 de ani.
Salvatorii au luat masurile specifice de siguranta - au balizat zona, au verificat scurgerile de carburanti si lubrifianti si au deconectat bornele de la bateria de acumulatori. Concomitent, au extras victima incarcerata (inconstienta, dar prezentand puls), i-au acordat primul ajutor medical si l-au predat unui echipaj SAJ, care l-a transportat la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului judetean.
La final, pompierii au curatat carosabilul de elementele de caroserie raspandite pe drumul public, pentru prevenirea altor accidente. De asemenea, au monitorizat zona pana la sosirea reprezentantilor Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta din cadrul Primariei municipiului Suceava, care impreuna cu echipajele specializate au asigurat stalpul de iluminat public. Acesta era rupt si sustinut doar de cablurile suspendate pe acesta, fiind in pericol de cadere peste trecatori si autoturismele care se deplasau prin zona.
Misiunea pompierilor militari s-a incheiat la ora 0:55.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO