Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 18.02.2016
(18.02.2016)

Incendiu in municipiul Vatra Dornei
17.02.2016, ora anuntarii la 112 - 7:10

Militarii Detasamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinta lui R.A., din municipiul Vatra Dornei.
La sosirea echipajelor, ardea o bucatarie de vara si exista pericolul de propagare la constructiile invecinate, aflate in imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 8:04.
Bucataria de vara a ars partial, in proportie de 30%. Au mai ars obiecte de mobilier si aparatura electrocasnica. S-au degradat peretii constructiei pe 20 de metri patrati si circa 5 metri patrati din acoperis.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric defect.
Nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat restul cladirii si constructiile invecinate.

Incendiu in municipiul Suceava
17.02.2016, ora anuntarii la 112 - 11:02

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu doua autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinta lui A.C., din municipiul Suceava, strada Artarului.
La sosirea echipajelor, ardea o anexa si exista pericolul de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 12:15 si au ars aproximativ 20 de metri patrati de izolatie din polistiren, precum si astereala din lemn a acoperisului. Invelitoarea din tabla a fost si ea afectata de flacari. Pe timpul interventiei, salvatorii au acordat primul ajutor medical proprietarului, in varsta de 45 de ani, care a suferit un atac de panica.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost jarul sau scanteile rezultate in urma depozitarii cenusii (jarului nestins) in apropierea materialelor combustibile.
Militarii au salvat anexa si locuinta proprietarului.

Incendiu in localitatea Manastirea Humorului
17.02.2016, ora anuntarii la 112 - 21:50

Militarii de la Garzile de Interventie Gura Humorului si Solca si de la Detasamentul de Pompieri Campulung Moldovenesc au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinta numitei M.M., din comuna Manastirea Humorului.
La sosirea echipajelor, ardea o constructie corp comun, din lemn, cu invelitoare din tigla, existand pericolul de propagare la casa de locuit si la gospodariile invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 0:20.
Constructia corp comun, compusa din adapost de animale, sura si magazie de lemne, a ars pe o suprafata de aproximativ 180 de metri patrati. Flacarile au degradat un tocator de furaje cu motor, un frigider, un aragaz si alte bunuri din gospodarie.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzator.
Din fericire, nu s-au inregsitrat victime, iar pompierii militari au salvat locuinta proprietarei si casele invecinate.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO