Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 09.03.2016
(09.03.2016)

Incendiu in localitatea Panaci
09.03.2016, ora anuntarii la 112 - 8:29
Militarii Detasamentului de Pompieri Vatra Dornei, sprijiniti de 10 lucratori de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Panaci, au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinta lui R.V., din comuna Panaci. In apelul sosit pe 112, se anunta ca in interiorul locuintei se afla proprietarul. Pana la sosirea echipajelor, barbatul in varsta de 70 de ani, a fost scos de catre vecini. Din nefericire, acesta era decedat.
Din cauza drumului inaccesibil autospecialelor cu apa si spuma, pompierii au fost nevoiti sa solicite ajutorul unui utilaj de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Panaci. Cu ajutorul acestuia, autospecialele au fost tractate pe o distanta de jumatate de kilometru, cu o panta avand inclinatia de aproximativ 20 de grade, pana la locul interventiei.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul locuintei, din lemn, cu invelitoare din sindrila, interiorul a doua camere si o magazie de lemne, cu pericol de propagare la o alta locuinta P+1, aflata la aproximativ 3 metri distanta de focar.
Incendiul a fost lichidat la ora 11:40 si au ars acoperisul casei pe 60 de metri patrati, bunuri din interiorul a doua camere (mobilier, textile, electrocasnice si altele) si un perete al magaziei de lemne. S-au degradat peretii locuintei, pe o suprafata de 100 de metri patrati, si doua ferestre de la casa invecinata.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un conductor electric cu defectiuni.
Pompierii militari au salvat restul locuintei si casa invecinata.

Incendiu in localitatea Plopeni
09.03.2016, ora anuntarii la 112 - 10:40
Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Salcea, au intervenit cu trei autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui R.I., din localitatea Plopeni, orasul Salcea.
La sosirea echipajelor, flacarile se manifestau in interiorul locuintei, existand pericolul de propagare la intreaga constructie si la anexele gospodaresti.
Incendiul a fost lichidat la ora 12:10 si au ars bunurile dintr-un dormitor si de pe holul de la parter (obiecte de mobilier, materiale textile, aparate electrocasnice, tamplarie din lemn si din PVC). Din cauza temperaturii ridicate si a fumului s-au degradat peretii interiori si alte bunuri.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de un conductor electric defect.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat locuinta si anexele gospodaresti.

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO