Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 15.03.2016
(15.03.2016)

Incendiu in localitatea Lamaseni
14.03.2016, ora anuntarii la 112 - 18:09

Militarii Detasamentelor de Pompieri Falticeni si Suceava, sprijiniti de Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta si Grupul de Pompieri Voluntari, ambele formatiuni din comuna Cornu Luncii, au intervenit cu sase autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinta lui A.G., din satul Lamaseni, comuna Radaseni.
La sosirea echipajelor, ardea violent mansarda casei de locuit construita pe structura din lemn, cu invelitoare din tabla si sindrila, cu pericol de propagare la doua locuinte si doua anexe, aflate la doar 4-5 metri distanta de focar.
Incendiul a fost lichidat la ora 22:45 si au ars mansarda si astereala casei de locuit pe o suprafata de aproximativ 150 de metri patrati, precum si acoperisul centralei termice pe 25 de metri patrati. Flacarile au degradat centrala termica, o cabina de dus, obiecte de mobilier, elemente de tamplarie, planseul din lemn si peretii portanti.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost jarul sau scanteile provenite din cosul de fum deteriorat.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar fortele care au intervenit au salvat cele doua locuinte invecinate, un adapost de animale si o magazie de lemne.


Incendiu in localitatea Ostra
15.03.2016, ora anuntarii la 112 - 3:18

Pompierii militari ai Garzii de Interventie Gura Humorului, impreuna cu lucratori ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Ostra, au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un autotren, pe raza comunei Ostra, DJ177A.
La sosirea echipajelor, ardea capul tractor si exista pericolul de propagare la remorca incarcata cu deseuri lemnoase.
Incendiul a fost lichidat la ora 5:05 .
Au ars elemente combustibile din capul tractor si documente aflate in cabina. S-au degradat instalatia electrica si cea pneumatica ale vagonului.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost un scurtcicrcuit prous la un cablu electric defect.
Nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat remorca autotrenului, cu incarcatura aferenta.Incendiu in localitatea Bancesti
15.03.2016, ora anuntarii la 112 - 6:50

Pompierii militari ai Garzii de Interventie Siret, impreuna cu lucratori ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Musenita, au intervenit cu 5 autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o casa de locuit, apartinand lui B.M., din satul Bancesti, comuna Musenita.
La sosirea echipajelor, ardea violent casa de locuit, construita din lemn, existand pericolul de propagare la un autoturism, o anexa gospodareasca si la locuinta invecinata. In interiorul casei, pompierii militari au gasit proprietarul, cazut pe podea, fara semne vitale. Din pacate, pentru viata barbatului in varsta de 67 de ani, nu s-a mai putut face nimic, declarandu-se decesul.
Interventia a fost deosebit de grea, din cauza materialelor combustibile din componenta constructiei locuintei, dar si a celor aflate in interior. De asemenea, salvatorii au evacuat nu mai putin de trei butelii, care puteau exploda in orice clipa. Acestea au fost duse si racite intr-o zona sigura, indepartandu-se pericolul.
Au ars astereala acoperisului, din lemn si sindrila, pe 100 de metri patrati, diferite materiale depozitate in pod, aproximativ 15 metri patrati din planseul casei, peretii pe 10 metri patrati si alte bunuri. Flacarile au degradat planseul pe 100 de metri patrati, peretii pe 15 metri patrati, dusumeaua pe 5 metri patrati si invelitoarea din tabla a acoperisului pe 100 de metri patrati. De asemenea, caldura radiata a afectat partial vopseaua si elemente din plastic de la autoturismul parcat in curte.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost jarul sau scanteile cazute din soba cu acumulare de caldura, la care pompierii militari au gasit usita deschisa.
Au fost salvate autoturismul, anexa gospodareasca si locuinta invecinata.
La ora transmiterii comunicatului (10:30), militarii inca lucrau pentru lichidarea ultimelor focare si inlaturarea efectelor negative.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO