Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 17.03.2016
(17.03.2016)

Incendiu in localitatea Sadova
16.03.2016, ora anuntarii la 112 - 12:09

Militarii Detasamentului de Pompieri Campulung Moldovenesc au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinta lui H.V., din comuna Sadova.
La sosirea echipajelor, ardeau violent acoperisul si peretii mansardei de la o casa P+1+M, cu pericol de propagare la intreaga cladire.
Incendiul a fost lichidat la ora 13:35 si au ars aproximativ 20 de metri patrati din astereala acoperisului si peretii din lemn ai mansardei pe 10 metri patrati. Flacarile au degradat 30 de metri patrati de invelitoare din tabla, 30 de metri patrati de lambriu din lemn, 10 metri patrati de podea din lemn, obiecte de mobilier, materiale textile si alte bunuri.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de cosul de fum neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat locuinta proprietarului.

Salvare persoana blocata in fantana
16.03.2016, ora anuntarii la 112 - 16:58

Militarii Detasamentului de Pompieri Radauti au intervenit, cu o autospeciala cu accesorii pentru descarcerare, pentru salvarea unei persoane care a ramas blocata intr-o fantana, la o gospodarie din comuna Volovat.
La sosirea echipajului, un barbat in varsta de 43 de ani, care curata fantana proprietarului, avea piciorul prins intre doua tuburi de beton, la o adancime de aproximativ 10 metri.
Un pompier salvator, asigurat cu cordite, a coborat in fantana si a evaluat situatia. Barbatul era constient si cooperant.
Initial, s-a incercat deblocarea piciorului cu ajutorul unui departator hidraulic, pentru distantarea tuburilor. Greutatea acestora fiind prea mare, accesoriul a fost schimbat cu un ciocan pneumatic cu care s-a decupat tubul de beton, reusindu-se astfel eliberarea piciorului.
Victima a fost asigurata si extrasa in siguranta la suprafata. Un echipaj SAJ i-a acordat primul ajutor medical, dupa care a transportat-o la Centrul de Primire Urgente al Spitalului Radauti, pentru investigatii suplimentare si tratament de specialitate.
Misiunea salvatorilor s-a incheiat cu succes la ora 18:15.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO