Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 23.03.2016
(23.03.2016)

Incendiu la un autotren in Vama Siret
23.03.2016, ora anuntarii la 112 - 2:45

Pompierii militari ai Garzii de Interventie Siret au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un autotren incarcat cu saci cu carbuni, inmatriculat in Ucraina, care tranzita Vama Siret si se afla in zona neutra dintre Romania si Ucraina.
La sosirea echipajelor, ardeau mocnit carbunii depozitati in saci de plastic, stivuiti in vagonul autotrenului, cu degajare mare de fum si caldura, existand pericolul de propagare la intreaga incarcatura si la capul tractor.
Salvatorii au trecut la localizarea si lichidarea incendiului, concomitent cu indepartarea persoanelor din zona de risc si descarcarea sacilor cu carbuni.
Incendiul a fost lichidat la ora 4:50.
Au ars circa 50 de saci cu carbuni si s-au degradat alti 20 de saci, precum si podeaua vagonului, pe o suprafata de aproximativ 10 metri patrati.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost autoaprinderea carbunelui, in contact cu apa si oxigenul, pe timpul transportului.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii militari au salvat autotrenul si aproximativ 2.000 de saci cu carbuni.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO