Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 31.03.2016
(31.03.2016)

Exercitiu cu forte si mijloace in teren la Centrul Comercial Bazar Suceava
31.03.2016, ora anuntarii la 112 - 12:00

Joi, 31 martie a.c., la ora 12:00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava a organizat un exercitiu cu forte si mijloace in teren la Centrul Comercial Bazar, din municipiul Suceava. Tema misiunii a fost „Interventia Detasamentului de Pompieri Suceava, in cooperare cu alte forte, pentru salvarea persoanelor si limitarea efectelor negative produse la Centrul Comercial Bazar.”
Alaturi de pompierii militari suceveni au mai participat Serviciul Privat pentru Situatii de Urgenta din cadrul SC Ambro SA, Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al Primariei Suceava, lucratori IPJ Suceava si de la Politia Locala, precum si echipe constituite pe locul de munca.
Scopurile principale urmarite prin acest exercitiu au fost:
- Punerea in aplicare a planului de interventie la Centrul Comercial Bazar;
- Perefectionarea deprinderilor participantilor pentru organizarea, conducerea si executarea interventiei operative, in situatii de urgenta cauzate de incendii;
- Verificarea modului de colaborare si cooperarea cu alte structuri cu functii de sprijin in gestionarea riscului de incendii;
- Verificarea fluxului informational intre structurile implicate in gestionarea situatiilor de urgenta;
- Verificarea nivelului de organizare a activitatii de aparare impotriva incendiilor si a dotarilor proprii, precum si a nivelului de instruire a personalului de pe locul de munca;
- Desfasurarea activitatilor cu respectarea procedurilor de interventie si antrenarea intregului personal, pe categorii de forte.
*
* *
Situatiile tactice simulate:
1. La ora 12:00, s-a anuntat izbucnirea unui incendiu la Centrul Comercial Bazar Suceava, la mai multe chioscuri care au ca destinatie comertul cu materiale textile. Incendiul se manifesta cu degajari importante de fum si gaze toxice si ameninta propagarea cu rapiditate la celelalte chioscuri si la intreaga hala.
2. In randul persoanelor din interiorul halei s-a instaurat panica si exista posibilitatea intoxicarii cu fum pentru persoanele care vor sa-si evecueze din bunuri. Doua persoane care s-au deplasat pentru a-si evacua marfa nu au mai iesit inapoi.
3. In apropierea chioscurilor cuprinse de incendiu se afla un chiosc care are ca obiect de activitate comercializarea articolelor pirotehnice. Exista informatii ca articolele se incadreaza in categoria a IV-a, prezentand un pericol iminent pentru cetateni si pentru fortele de interventie.

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO