Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 05.04.2016
(05.04.2016)

Incendiu la Biserica din comuna Burla
05.04.2016, ora anuntarii la 112 - 0:33

Militarii Detasamentelor de Pompieri Radauti si Suceava si ai Garzii de Interventie Siret, impreuna cu lucratorii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale localitatilor Milisauti si Volovat, au intervenit cu 8 autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la Biserica cu hramul „Sf. Dumitru”, din comuna Burla.
La sosirea echipajelor, ardeau violent acoperisul si interiorul bisericii, existand pericolul de propagare la praznicar, clopotnita, dar si la doua gospodarii invecinate. Biserica era construita din lemn, cu invelitoare din tabla si peretii izolati cu polistiren, ceea ce a favorizat dezvoltarea si propagarea incendiului cu rapiditate.
Incendiul a fost lichidat la ora 6:00.
Au ars acoperisul si peretii bisericii, pe o suprafata de aproximativ 450 de metri patrati. Au mai ars obiecte de mobilier, tamplarie din PVC, obiecte bisericesti, arhiva si biblioteca parohiei.
Flacarile au degradat invelitoarea din tabla, instalatia electrica, instalatia de sonorizare, aparatura electronica, covoare si alte bunuri.
Pentru indepartarea elementelor de constructie afectate de flacari, in sprijinul pompierilor militari a actionat un buldoexcavator al Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Burla.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzator.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii au salvat cladirea praznicarului, clopotnita si cele doua gospodarii invecinate.

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO