Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 10.04.2016
(10.04.2016)

Incendiu in localitatea Comanesti
08.04.2016, ora anuntarii la 112 - 17:50

Pompierii militari ai Garzii de Interventie Solca, sprijiniti de un numar impresionant de Servicii Voluntare pentru Situatii de Urgenta, respectiv Comanesti, Botosana, Arbore, Cajvana, Todiresti si Cacica, au intervenit cu 7 autospeciale si un buldoexcavator, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui M.G., din comuna Comanesti.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta violent la acoperisul si podul casei, construita din lemn, cu invelitoare din tabla, existand pericolul de propagare la bucataria de vara, anexele gospodaresti si la trei gospodarii aflate in imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat in jurul orei 20:00.
Au ars acoperisul casei de locuit pe 80 de metri patrati, planseul din lemn pe 40 de metri patrati, o suprafata de 15 metri patrati din doi pereti portanti, obiecte de mobilier, aparatura electrocasnica si alte bunuri. Flacarile au degradat peretii portanti, tamplaria din lemn si altele.
Cauza probabila de izbucnire a flacarilor a fost un scurtcircuit produs la un frigider aflat sub tensiune.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat majoritatea bunurilor din casa, bucataria de vara, magazia, adapostul de animale si depozitul de furaje, precum si cele trei case invecinate.

Incendiu in localitatea Stamate
09.04.2016, ora anuntarii la 112 - 0:54

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Fantanele, au intervenit cu 3 autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui M.G., din comuna Comanesti.
La sosirea echipajelor ardeau acoperisul casei si bunurile din interiorul locuintei, existand pericolul de propagare la doua case invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 2:20.
Au ars acoperisul casei pe 50 de metri patrati, tamplaria din lemn, bunuri din doua camere de locuit, respectiv obiecte de mobilier, aparatura electrocasnica, materiale textile, documente personale si altele.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de conductori electrici cu improvizatii.
Nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit si locuintele invecinate.


Autocar blocat pe Transrarau
09.04.2016, ora anuntarii la 112 - 11:40

Militarii Detasamentelor de Pompieri Suceava si Vatra Dornei, cu doua autospeciale, din care una cu accesorii pentru descarcerare grea, au intervenit in urma unui apel telefonic pe 112, in care se mentiona faptul ca un autocar din judetul Mures a ramas blocat pe DJ 175A, Transrarau, in drum spre Manastirea Chiril. In autocar se aflau 52 de turisti, majoritatea varstnici, dar si doi minori de 9 si 11 ani, care erau in excursie prin Bucovina.
La sosirea echipajelor, autocarul era inclinat in santul de pe partea stanga a drumului in urcare, in instabilitate, cu rotile de la partea din fata in aer si in imposibilitatea de a se deplasa.
In sprijinul pompierilor militari au intervenit o automacara apartinand unei companii, un utilaj TAF (tractor auto forestier) apartinand unei persoane fizice, lucratori ai Comitetului local pentru Situatii de Urgenta Crucea, coordonati de primarul Rusu Dorin, politisti si localnici voluntari.
In timp ce salvatorii lucrau, o parte din turisti au ales sa viziteze imprejurimile, iar altii au privit la desfasurarea impresionanta a operatiunilor de deblocare a mijlocului de transport.
Pompierii militari au trecut la asigurarea zonei si la stabilizarea autocarului, cu accesoriile din dotare. Dupa aceste operatiuni, autovehiculul a fost ancorat si mai apoi ridicat, cu ajutorul utilajului TAF si al automacaralei, si repus pe carosabil.
La final, autocarul a fost dus fara turisti intr-o zona sigura, de unde acestia s-au reimbarcat si si-au continuat voiajul spre urmatoarea destinatie, respectiv baza de tratament din municipiul Vatra Dornei.
In ciuda evenimentului si a pozitiei in care se afla autovehiculul, datorita profesionalismului cu care au intervenit pompierii militari, folosind accesoriile speciale de pe autospeciala pentru descarcerare grea, autocarul a fost repus pe roti cu avarii minime (cateva zgarieturi), efortul salvatorilor fiind rasplatit la final cu aplauzele asistentei.

Incendiu in localitatea Paltinu
10.04.2016, ora anuntarii la 112 - 2:54

Militarii Detasamentului de Pompieri Campulung Moldovenesc, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Vatra Moldovitei, au intervenit cu 3 autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei C.E., din satul Paltinu, comuna Vatra Moldovitei.
La sosirea echipajelor, ardea o cladire corp comun, compusa din bucatarie de vara si o anexa, constructie din lemn, cu invelitoare din dranita, existand pericolul de propagare la casa de locuit si la restul anexelor gospodaresti.
Incendiul a fost lichidat la ora 4:50 si au ars bucataria de vara si anexa pe 48 de metri patrati. Au mai ars obiecte de mobilier, materiale textile, circa 8 metri cubi lemn de foc si alte bunuri.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii au salvat casa si anexele proprietarei.

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO