Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 17.04.2016
(17.04.2016)

Incendiu in localitatea Silistea Noua
15.04.2016, ora anuntarii la 112 - 17:03

Militarii Punctului de Lucru Dolhasca si ai Detasamentului de Pompieri Falticeni au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui M.M., din satul Silistea Noua, orasul Dolhasca.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul unei constructii corp comun, compusa din adapost de animale si depozit de furaje, existand pericolul de propagare la casa de locuit si la restul anexelor gospodaresti.
Incendiul a fost lichidat la ora 18:40.
Au ars acoperisul constructiei corp comun pe 170 de metri patrati si circa 3 tone de furaje. S-au degradat peretii portanti, din BCA, pe aproximativ 20 de metri patrati.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza scanteilor purtate de vant, provenite de la un foc in aer liber, lasat nesupravegheat.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat casa si celelalte anexe ale proprietarului.

Incendiu in localitatea Volovat
15.04.2016, ora anuntarii la 112 - 17:12

Militarii Detasamentului de Pompieri Radauti si ai Garzii de Interventie Siret, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Volovat, au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui L.C., din comuna Volovat.
La sosirea echipajelor, ardeau acoperisul si mansarda locuintei, existand pericolul de propagare la intreaga constructie si la doua gospodarii invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 19:20.
Au ars acoperisul casei, construit din lemn, cu invelitoare din tigla, pe 250 de metri patrati, planseul din lemn al mansardei, bunuri casnice si documente personale ale familiei. S-au degradat peretii din rigips ai mansardei pe o suprafata totala de aproximativ 500 de metri patrati si planseul parterului pe 100 de metri patrati.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect, cu izolatia deteriorata.
Nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei si cele doua locuinte aflate in imediata apropiere.


Incendiu in localitatea Molid
17.04.2016, ora anuntarii la 112 - 4:14

Militarii Detasamentului de Pompieri Campulung Moldovenesc si ai Garzii de Interventie Gura Humorului au intervenit cu 3 autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o cabana particulara, proprietara F.I., din satul Molid, comuna Vama. In interiorul cabanei se aflau opt tineri, patru fete si patru baieti, care s-au autoevacuat inainte de a veni salvatorii.
La sosirea echipajelor, ardeau acoperisul si mansarda cabanei, existand pericolul de propagare a flacarilor la intreaga constructie si la anexele din gospodarie.
Pe timpul interventiei, doua tinere, de 19 si 20 de ani, au suferit un atac de panica si li s-a acordat primul ajutor medical, de catre pompierii paramedici SMURD. Dupa interventia salvatorilor, fetele si-au revenit si au refuzat transportul la o unitate spitaliceasca.
Incendiul a fost lichidat la ora 7:05.
Au ars acoperisul si mansarda cabanei (compusa din 3 camere, holuri si grup sanitar), constructii din lemn, cu invelitoare din sindrila bituminoasa, pe o suprafata de 120 de metri patrati. Au mai ars obiecte de mobilier, tamplarie din lemn, instalatia electrica, aparatura electronica si echipamente IT (televizoare, laptopuri, telefoane etc.), materiale textile, documente de identitate si alte bunuri.
S-au degradat tavanul si peretii parterului (din BCA) pe 120 de metri patrati, aparatura electrocasnica, obiecte de mobilier si sanitare, tamplarie din lemn, cazanul centralei termice, instalatia de incalzire si cea electrica si alte bunuri.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de instalatia electrica de iluminat lasata sub tensiune.
Pompierii militari au salvat parterul cabanei si anexele din gospodarie.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO