Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 19.04.2016
(19.04.2016)

Incendiu in localitatea Argel
18.04.2016, ora anuntarii la 112 – 12:40

Militarii Detasamentului de Pompieri Campulung Moldovenesc, impreuna cu lucratorii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta Moldovita si Vatra Moldovitei, au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui V.V., din satul Argel, comuna Moldovita.
La sosirea echipajelor, ardeau casa (P+M) si anexele gospodaresti, constructii majoritare din lemn, existand pericolul de propagare la o gospodarie aflata in imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 17:15.
Pe timpul interventiei, un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean din Campulung Moldovenesc, a acordat primul ajutor medical unei femei in varsta de 72 de ani, care a suferit arsuri de gradele 1 si 2 pe fata si pe maini. Ulterior, femeia a refuzat transportul la o unitate spitaliceasca.
Au ars casa de locuit pe o suprafata de 80 de metri patrati, bucataria de vara pe 24 de metri patrati, adapostul de animale pe 70 de metri patrati, depozitul de furaje pe 25 de metri patrati, alte anexe corp comun pe 80 de metri patrati, circa 6 tone de furaje, obiecte de mobilier, aparatura electrocasnica, materiale textile, documente personale, 15 metri cubi lemn de foc, doua motofierastraie si alte bunuri.
Flacarile au degradat unelte agricole, 3 motoare electrice, un aparat de sudura, un hidrofor si unelte de fierarie.
In incendiu au pierit 25 de pasari de curte.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost jarul sau scanteile (provenite de la o afumatorie) purtate de vant si cazute pe materiale si substante combustibile.
Pompierii au salvat casa si anexele din vecinatate.


Incendiu in localitatea Arbore
19.04.2016, ora anuntarii la 112 – 7:22

Pompierii militari de la subunitatile din Solca, Radauti, Falticeni si Suceava, impreuna cu lucratorii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta Arbore, Iaslovat, Cajvana, Milisauti, Botosana si Cacica, au intervenit cu 10 autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu care a afectat patru gospodarii din comuna Arbore.
La sosirea echipajelor, ardeau constructiile din trei gospodarii, fiind afectata si casa de la o a patra gospodarie. Incendiul se manifesta cu violenta din cauza cantitatilor foarte mari de materiale combustibile (lemn, furaje etc.) si exista pericolul de propagare la gospodariile invecinate.
Pe timpul interventiei salvatorilor, un pompier voluntar, de la SVSU Arbore, a suferit arsuri la nivelul gatului. Un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean Suceava i-a acordat primul ajutor medical la fata locului.
Incendiul a fost lichidat la ora 12:20.
La prima gospodarie, proprietar B.M., au ars acoperisul casei pe 120 de metri patrati, depozitul de furaje, adapostul de animale si bucataria de vara, pe o suprafata totala de 150 de metri patrati, si alte bunuri. S-au degradat un autoturism, un tocator de furaje electric si documente personale.
La al doilea proprietar, C.N., au ars sura, adapostul de animale si bucataria de vara pe 150 de metri patrati. Au mai ars 1,5 tone fan, scule din lemn pentru tamplarie, 30 de metri cubi lemn de constructii si alte bunuri. S-au degradat ferestrele de la casa de locuit, doua tocatoare de furaje electrice, diverse scule electrice si elemente de tamplarie.
La a treia gospodarie, apartinand lui C.C., au ars elemente de constructie din lemn de la podul casei, pe o suprafata de 4 metri patrati, si s-au degradat sticla de la ferestrele din PVC ale casei si izolatia din polistiren, pe 20 de metri patrati. Acoperisul casei din a patra gospodarie, apartinand numitei I.T., a ars pe o suprafata de 50 de metri patrati.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de o instalatie de incarcat bateria de acumulatori (redresor auto) lasata in functiune si nesupravegheata.
Pompierii au salvat restul casei de locuit si o anexa la primul proprietar, casele de locuit si anexe la ceilalti proprietari, cu bunurile aferente.

Imagini foto (Alin Galeata - ISU Suceava) si video (Lucian Cotovanu - Cromtel Radauti): https://we.tl/MVoXwGpFv1

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO