Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa - ALEGE SA FII VOLUNTAR!
(10.05.2016)

Incepand cu data de 10 mai a.c., Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta lanseaza semenilor o provocare, aceea de a deveni voluntar in cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgenta din Romania.
Demersul institutiei noastre are la baza beneficiile activitatilor de voluntariat, ca expresie a implicarii, solidaritatii si responsabilitatii civice si valorii profesionale a acestora, materializata in sprijinul acordat comunitatilor pe timpul situatiilor de urgenta, dar si pentru prevenirea lor.
Dupa parcurgerea unor programe de pregatire, activitatile derulate alaturi de efectivele inspectoratului general vor consta in participarea la misiunile de interventie, utilizarea notiunilor de baza in acordarea primului ajutor calificat, implicarea in actiunile de ajutor umanitar si in cele de popularizare a mesajului preventiv.
Proiectul nostru, intitulat „Salvator din pasiune”, se va derula in perioada 10 mai - 29 iulie a.c., interval de timp structurat in trei etape ce presupun recrutarea si inscrierea candidatilor, analizarea dosarelor si incheierea contractelor de voluntariat.
Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cei care doresc sa se alature pompierilor salvatori sunt urmatoarele:
- varsta cuprinsa intre 16 si 65 de ani;
- apt din punct de vedere medical;
- sa nu fi fost condamnat pentru savarsirea infractiuni lor cu intentie;
- sa nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar in cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgenta.
Dosarul candidatului trebuie sa contina: cererea de inscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au varsta de peste 18 ani), copie dupa actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau in curs de desfasurare, adeverinta medicala si acordul parintilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au varsta sub 18 ani.
Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obtinute accesand site-ul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava - www.pompierisv.ro sau cel al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta - www.igsu.ro.

VA ASTEPTAM ALATURI DE NOI!


COMPARTIMENT INFORMARE SI RELATII PUBLICE

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO