Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 22.05.2016
(22.05.2016)

Incendiu in localitatea Vama
20.05.2016, ora anuntarii la 112 - 12:05
Militarii Detasamentului de Pompieri Campulung Moldovenesc, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Vama, au intervenit cu doua autospeciale, doua motopompe si un tractor, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui A.C., din comuna Vama. Incendiul a fost observat si anuntat cu intarziere, iar in apelul venit pe numarul unic de urgenta 112, se mentiona posibilitatea ca proprietarul, in varsta de 73 de ani, sa fii fost surprins de flacari in interiorul locuintei, mai ales ca intreaga proprietate, cu constructii majoritare din lemn, ardea violent.
Gospodaria se afla intr-o zona izolata, inaccesibila autospecialelor cu apa si spuma, astfel incat militarii au realizat un dispozitiv de furtunuri pe o distanta de aproximativ 150 de metri, cu releu de motopompe si alimentare din paraul Bardan.
Din fericire, proprietarul a iesit la timp din casa si a eliberat animalele (3 vaci) din adapost, astfel incat nu s-au inregistrat victime.
Incendiul a fost lichidat la ora 16:30, iar flacarile au fost stinse inainte de a afecta fondul forestier din apropiere.
Au ars casa de locuit pe o suprafata de 70 de metri patrati, adapostul de animale pe 36 de metri patrati, depozitul de furaje pe 20 de metri patrati si alte anexe pe 70 de metri patrati. Au mai ars acte de proprietate, elemente de mobilier, materiale textile, unelte agricole si o tona de furaje. S-au degradat mai multe placi de azbociment, pe o suprafata de 30 de metri patrati, si invelitorile din tabla de la constructii, pe 150 de metri patrati.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost jarul sau scanteile provenite din cosul de fum deteriorat.

Accident rutier pe raza orasului Siret
21.05.2016, ora anuntarii la 112 - 16:33
Pompierii militari ai Garzii de Interventie Siret, impreuna cu un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean, au intervenit in urma unui accident rutier produs pe raza cartierului Manastioara, din orasul Siret.
La fata locului, un autoturism a intrat in coliziune cu balustrada unui pod, dupa care a lovit cu partea laterala dreapta un stalp din beton, rupandu-l. In urma accidentului, au rezultat doua victime, I.M. (27 ani - sofer) si D.D. (54 ani - pasager), ultimul fiind in stare de inconstienta.
Pompierii salvatori au luat masurile specifice de siguranta - au deconectat bornele de la bateria de acumulatori si au verificat scurgerile de lichide inflamabile. Concomitent, au extras victima inconstienta din autoturism si au predat-o echipajului S.A.J., care a transportat-o la spital.
Din nefericire, barbatul avea leziuni foarte grave si ulterior a decedat.
Misiunea pompierilor militari s-a incheiat la ora 17:00.

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO