Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 29.05.2016
(29.05.2016)

Incendiu in localitatea Climauti
27.05.2016, ora anuntarii la 112 - 23:22

Pompierii militari de la Garda de Interventie Siret au intervenit cu 2 autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei H.L., din satul Climauti, comuna Musenita.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul unei anexe, existand pericolul de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 0:37.
Au ars aproximativ 30 de metri patrati din acoperisul anexei si circa 500 de kilograme de paie.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost jarul provenit de la o tigara aruncata nestinsa de un fumator neglijent (nepotul proprietarei) / fumatul in locuri nepermise.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit.

Accident rutier in municipiul Suceava
28.05.2016, ora anuntarii la 112 - 8:04

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu 2 autospeciale si 2 ambulante SMURD in urma unui accident rutier produs pe str. Cernauti (pe „Serpentine”), din municipiul Suceava. In urma coliziunii dintre doua autoturisme, unul dintre acestea s-a rasturnat pe cupola.
Salvatorii au luat masurile specifice de siguranta, au balizat zona, au deconectat bornele de la bateriile de acumulatori si au verificat eventualele scurgeri de carburanti si lubrifianti. Concomitent, au acordat primul ajutor medical pentru trei persoane care au fost implicate in accident. Doua dintre acestea, un barbat de 39 de ani si o femeie de 52 de ani, fiind transportate la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean Suceava, pentru investigatii suplimentare si tratament de specialitate. A treia persoana a refuzat transportul la spital.
Misiunea salvatorilor s-a incheiat la ora 8:50.

Incendiu in localitatea Vatra Dornei
29.05.2016, ora anuntarii la 112 - 0:16

Militarii Detasamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu 2 autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui D.G., de pe str. Argestru, din municipiul Vatra Dornei.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul adapostului de animale, existand pericolul de propagare la casa.
Salvatorii au localizat incendiul si au evacuat animalele din gospodarie (doi porci, patru oi, un caine si o vaca). Deoarece nicio persoana din gospodarie nu era la fata locului, seful interventiei l-a sunat pe proprietar. Acesta a raspuns somnoros, el aflandu-se cu membrii familiei in casa. Toti dormeau, fara ca niciunul dintre ei sa banuiasca ce se petrece la doar trei metri distanta de locuinta.
Incendiul a fost lichidat la ora 1:49 si au ars acoperisul si plafonul adapostului de animale, pe suprafete de cate 64 de metri patrati. S-au degradat si peretii constructiei, in proportie de 60%.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la conductori electrici cu improvizatii.
Din fericire, nimeni nu a fost ranit, iar pompierii au salvat locuinta proprietarului, cu bunurile aferente.

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO