Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 12.07.2016
(12.07.2016)

Incendiu in localitatea Capu Campului
11.07.2016, ora anuntarii la 112 - 19:03

Pompierii militari suceveni de la subunitatile din Gura Humorului, Suceava, Campulung Moldovenesc si Falticeni, impreuna cu lucratorii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta Capu Campului si Cornu Luncii, precum si ai Serviciilor Private pentru Situatii de Urgenta ce apartin Parintelui Gabriel Puiu Florea si lui Ilie Boca, ambii din localitatea Cornu Luncii, au intervenit cu 8 autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei M.D., din comuna Capu Codrului.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu violenta la casa de locuit si la anexele gospodaresti, existand pericolul de propagare la proprietatile invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 0:10.
Au ars acoperisul casei pe 150 de metri patrati, acoperisul bucatariei de vara pe 80 de metri patrati, acoperisul de la camera centralei pe 10 metri patrati, acoperisul grajdului pe 40 de metri patrati, sura pe 80 de metri patrati, un atelier si alte anexe pe o suprafata totala de aproximativ 300 de metri patrati. Au mai ars aparate electrocasnice, 10 tone de furaje, precum si acoperisul unei anexe din gospodaria invecinata, pe 60 de metri patrati. S-au degradat mai multe bunuri si izolatia din polistiren a unei anexe invecinate, pe 10 metri patrati.
Pe timpul interventiei, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarei, in varsta de 59 de ani, care facut un atac de panica, si fiului acesteia, in varsta de 26 de ani, care a suferit arsuri minore la nivelul mainilor. Ambii au refuzat ulterior transportul la o unitate spitaliceasca.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de un motor electric suprasolicitat.
Pompierii au salvat bunuri gospodaresti, 5 bovine si proprietatile invecinate.

Incendiu in localitatea Radauti
11.07.2016, ora anuntarii la 112 - 23:04

Militarii Detasamentului de Pompieri Radauti au intervenit cu 2 autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la apartamentul lui L.S., situat intr-un bloc de locuinte de pe str. Volovatului, din municipiul Radauti.
La sosirea echipajelor, din bucataria apartamentului, aflat la etajul al doilea, iesea fum gros de la o tigaie uitata pe aragaz si exista pericolul de propagare a flacarilor la intreaga locuinta.
Salvatorii au patruns in interior prin fereastra bucatariei, au lichidat incendiul, au intrerupt alimentarea cu gaz si au cautat eventualele victime in apartament. In dormitor, a fost gasit proprietarul, in varsta de 57 de ani, care dormea.
Incendiul a fost lichidat la ora 23:35, iar pompierii l-au salvat pe proprietar si locuinta acestuia.
Accident rutier pe raza comunei Straja
12.07.2016, ora anuntarii la 112 - 0:10

Pompierii militari ai Garzii de Interventie Vicovu de Sus au intervenit cu modulul SMURD in urma unui accident produs pe raza comunei Straja, DJ209G.
In urma coliziunii dintre doua autoturisme, din care unul a iesit in afara partii carosabile, iar al doilea s-a rasturnat pe cupola, a rezultat o victima incarcerata.
Salvatorii au luat masurile specifice de siguranta - au balizat zona, au verificat eventualele scurgeri de lichide combustibile si au deconectat bornele de la bateriile de acumulatori. Concomitent, au extras victima incarcerata si au predat-o unui echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean.
Din nefericire, barbatul in varsta de 44 de ani a fost declarat decedat.

Incendiu in localitatea Rotunda
12.07.2016, ora anuntarii la 112 - 1:01

Militarii Detasamentului de Pompieri Falticeni si ai Punctului de Lucru Dolhasca au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui V.G., din satul Rotunda, orasul Liteni.
La sosirea echipajelor, ardeau mai multi baloti de paie si un stog de fan, existand pericolul de propagare a flacarilor la casa de locuit si la anexele gospodaresti.
Incendiul a fost lichidat la ora 3:15 si au ars circa 3 tone de fan si 40 de baloti de lucerna.
Cauza probabila de izbucnire a flacarilor a fost folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat gospodaria proprietarului.

Incendiu in localitatea Mironu
12.07.2016, ora anuntarii la 112 - 1:57

Pompierii militari suceveni de la subunitatile din Gura Humorului, Campulung Moldovenesc si Falticeni, impreuna cu lucratorii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta Capu Campului si Cornu Luncii, precum si ai Serviciului Privat pentru Situatii de Urgenta al Parintelui Gabriel Puiu Florea, din comuna Cornu Luncii, au intervenit cu 8 autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu care a afectat doua gospodarii, in satul Mironu, comuna Valea Moldovei.
La sosirea echipajelor, ardeau violent un magazin mixt, corp comun cu o sala de evenimente, si doua anexe gospodaresti, existand pericolul de propagare la constructiile invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 7:00.
Primului proprietar, F.M., i-au ars cladirea magazinului si sala de evenimente, pe o suprafata de 450 de metri patrati, sura si adapostul de animale, corp comun, pe 150 de metri patrati, circa 5 tone de furaje, obiecte de mobilier si altele. S-au degradat 7 butelii de aragaz, din care 6 se aflau intr-un rastel si una in bucataria salii.
Celui de-al doilea proprietar, F.V., i-au ars sura si adapostul de animale, corp comun, pe 100 de metri patrati, circa 4 tone de furaje si alte bunuri.
Interventia a fost deosebit de grea, din cauza cantitatilor mari de materiale combustibile, dar si periculoasa, din cauza buteliilor care au ars violent si puteau sa explodeze in orice moment, punand in pericol integritatea salvatorilor.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului este in curs de stabilire.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat constructiile aflate in imediata apropiere.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO