Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Exercitiu cu forte si mijloace in teren la Aertoportul „Stefan cel Mare” Suceava
(20.07.2016)

Vineri, 22 iulie a.c., la Aeroportul „Stefan cel Mare” Suceava s-a desfasurat un exercitiu cu forte si mijloace cu tema: .
Printre scopurile acestui exercitiu au fost perfectionarea deprinderilor participantilor pentru organizarea, conducerea si executarea interventiei operative, verificarea nivelului de organizare a activitatii de aparare impotriva incendiilor si salvarea persoanelor, a dotarilor proprii si a nivelului de instruire a personalului de pe locul de munca la Aeroportul Salcea, precum si antrenarea comandantului interventiei, a sefilor garzilor de interventie, a personalului din dispeceratul comun, in gestionarea situatiilor create.
*
* *
Situatia tactica generala a acestui exercitiu a fost reprezentata de izbucnirea unui incendiu la trenul de aterizare al unei aeronave, pe timpul manevrei de aterizare pe Aeroportul Suceava, in urma caruia au rezultat victime multiple.
Personalul de pe locul de munca a anuntat prin apel 112 cele observate. Concomitent cu aceasta, SPSU Aeroport, cu doua autospeciale si un echipaj medical, au incercat limitarea incendiului si extragerea persoanelor surprinse de incendiu.
La sosirea echipajelor ISU la locul evenimentului, incendiul se manifesta la trenul anterior de aterizare, cu posibilitati mari de propagare la intreaga aeronava. Fumul, temperatura si gazele toxice a impiedicat evacuarea rapida a pasagerilor din aeronava si nu au permis accesul servantilor decat cu aparatele de respiratie cu aer comprimat.
Primele echipaje ajunse la locul incidentului au realizat dispozitivele de interventie si au constituit echipelele de salvare-evacuare a persoanelor surprinse in aeronava. Totodata, s-a stabilit zona de evacuare a victimelor si a bunurilor materiale.
Ulterior, au fost identificate 10 victime care nu au putut fi evacuate pana la sosirea serviciilor profesioniste: (3 victime cod verde, 3 victime cod galben si 4 victime cod rosu).
In vederea extragerii acestora din aeronava, s-au constituit doua echipe de salvare, care au preluat victimele si le-au predat echipajelor medicale sosite la locul evenimentului. Dupa stabilizarea acestora, victimele au fost transportate la Unitatea de Primire Urgente Suceava.
Operatiunile de interventie au continuat pana la inlaturarea tuturor efectelor negative create de eveniment, dupa care fortele de interventie s-au retras in vederea restabilirii capacitatii de interventie a unitatii pompierilor militari.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO