Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 28.07.2016
(28.07.2016)

Incendiu in localitatea Voivodeasa
27.07.2016, ora anuntarii la 112 - 18:35

Militarii Detasamentului de Pompieri Radauti, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Sucevita, au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei F.Z., din satul Voivodeasa, comuna Sucevita.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul casei de locuit, construit pe astereala din lemn, cu invelitoare din azbociment, si exista pericolul de propagare la intreaga locuinta si la doua case aflate in imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 20:10.
Au ars acoperisul casei pe 150 de metri patrati, aparatura electrocasnica, materiale textile, tamplarie din lemn (2 usi si 4 ferestre), documente personale si alte bunuri. S-au degradat circa 10 metri liniari de cablu electric aerian de joasa tensiune.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.
Nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit si cele doua locuinte invecinate.

Incendiu in municipiul Suceava
27.07.2016, ora anuntarii la 112 - 19:20

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu o autospeciala si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament dintr-un bloc de locuinte situat pe strada Samuil Isopescu, din municipiul Suceava.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta in interiorul bucatariei, existand pericolul de propagare la camerele invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 20:00 si au ars obiecte de mobilier si aparatura electrocasnica (hota si aragaz). Fumul si temperatura degajata de flacari a degradat finisajele interioare.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost flacara provenita de la o oala lasata pe aragazul aprins si nesupravegheat.
Nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat apartamentul.

Accident rutier in localitatea Iacobeni
27.07.2016, ora anuntarii la 112 - 19:37

Militarii Detasamentului de Pompieri Vatra Dornei, impreuna cu localnici si lucratori ai Seriviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Iacobeni, lucratori CFR si ai unui agent economic, care a pus la dispozitie un camion cu graifer, au intervenit in urma unui accident rutier produs pe DN17, in localitatea Iacobeni.
La fata locului, remorca unui autocamion care transporta calote (capete) rezultate de la taierea bruta a bustenilor, s-a rasturnat pe carosabil, iar circa 5 metri cubi de masa lemnoasa au ajuns pe calea ferata situata paralel cu DN17.
Circulatia rutiera, dar si cea feroviara, a fost blocata pe un singur sens, respectiv linie, pentru aproximativ o ora (la ora 20:45 ambele au fost redate circulatiei).
Fortele prezente la fata locului au intervenit pentru indepartarea materialului lemnos si curatarea zonelor afectate, misiunea incheindu-se la ora 21:20.

Incendiu in localitatea Demacusa
27.07.2016, ora anuntarii la 112 - 22:32

Militarii Detasamentului de Pompieri Campulung Moldovenesc si ai Garzii de Interventie Gura Humorului, impreuna cu lucratorii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta Moldovita si Vatra Moldovitei, au intervenit cu 6 autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la cladirea unui banzic, ce apartine unei societati comerciale cu profil de prelucrare a lemnului, din satul Demacusa, comuna Moldovita. In sprijinul echipajelor, a intervenit Grupa Operativa a inspectoratului pentru situatii de urgenta, dar si un agent economic local, cu 2 camioane cu graifere si un TAF.
La sosirea echipajelor, ardea cladirea construita din lemn, cu invelitoare din tabla, existand pericolul de propagare la gospodaria proprietarului.
Incendiul a fost lichidat la ora 1:35.
Au ars cladirea din lemn pe aproximativ 200 de metri patrati, un banzic, un circular, alte utilaje si unelte pentru prelucrarea lemnului, piese auto, circa 20 de metri cubi lemn de foc, instalatia electrica si altele. Flacarile au degradat fatada unei case de locuit pe 20 de metri patrati, alti circa 20 de metri cubi lemn de foc si aproximativ 200 de metri patrati din tabla acoperisului.
Prima interventie, asigurata de catre lucratorii celor doua servicii voluntare pentru situatii de urgenta din Moldovita si Vatra Moldovitei, a fost una foarte eficace si a contat enorm in lupta pentru salvarea gospodariei invecinate, una din locuinte fiind la doar 5 metri distanta de focarul principal.
Pe timpul misiunii, o femeie, in varsta de 55 de ani, a suferit un atac de panica si a fost evaluata medical de catre un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean. Aceasta a fost transportata ulterior la Centrul de Primire Urgente al spitalului din Campulung Moldovenesc, pentru investigatii suplimentare.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu defect (la tabloul electric).
Pompierii au salvat doua case de locuit si anexele gospodaresti, cu bunurile aferente.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950


* Recomandare generala: pentru alte informatii vizitati si pagina de facebook ISU „Bucovina” Suceava - https://www.facebook.com/ISUSuceava/

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO