Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 02.08.2016
(02.08.2016)

Incendii de vegetatie uscata

01.08.2016, ora anuntarii la 112 - 12:56
Militarii Detasamentului de Pompieri Falticeni, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Dolhasca, au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetatie uscata, pe un teren din satul Poiana, orasul Dolhasca.
Din cauza unui foc deschis in spatii deschise au ars aproximativ un hectar de miriste si jumatate de hectar de plante furajere.
01.08.2016, ora anuntarii la 112 - 19:21
Si militarii Detasamentului de Pompieri Suceava au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu, care a afectat un hectar de miriste, in satul Trei Movile, comuna Scheia.
Cauza probabila de izbucnire a flacarilor a fost aceeasi, respectiv foc deschis in spatii deschise, pentru igienizarea terenului.

Incendiu in localitatea Vicovu de Sus
01.08.2016, ora anuntarii la 112 - 13:11

Pompierii militari ai Garzii de Interventie Vicovu de Sus au intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit in orasul Vicovu de Sus.
La sosirea echipajelor, ardeau un atelaj hipo si incarcatura de fan, existand pericolul de propagare la un adapost de animale.
Incendiul a fost lichidat la ora 13:40 si au ars elementele combustibile (lemn) ale carutei, aproximativ 500 de kilograme de fan si doi metri liniari dintr-un gard de lemn.
Cauza probabila de izbucnire a flacarilor a fost folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat adapostul de animale.

Incendiu in municipiul Suceava
01.08.2016, ora anuntarii la 112 - 20:33

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o casa de locuit, proprietar I.M., situata pe strada Bogdan Voda, din Suceava.
La sosirea echipajelor, flacarile se manifestau in bucatarie, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta.
Incendiul a fost lichidat la ora 21:20 si au ars trei corpuri de mobila si un cuptor electric. De asemenea, fumul si caldura degajata au degradat peretii incaperii.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la cuptorul electric.
Nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat casa proprietarului.

Incendiu in localitatea Mitocu Dragomirnei
02.08.2016, ora anuntarii la 112 - 0:38

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Mitocu Dragomirnei, au intervenit cu patru autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei R.O., din comuna Mitocu Dragomirnei.
La sosirea echipajelor, ardeau violent anexele gospodaresti, existand pericolul de propagare la intreaga gospodarie.
Au ars acoperisul unei cladiri corp comun (sura si adapost de animale) pe 80 de metri patrati, doua magazii de materiale pe o suprafata totala de 35 de metri patrati, circa 3 tone de fan si 10 metri liniari dintr-un gard de lemn.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost un trasnet direct.
Pe timpul interventiei, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical pentru trei persoane, doua femei, de 67 si 33 de ani, si o fata de 12 ani, care au suferit atacuri de panica. Dupa ce salvatorii le-au mai linistit, acestea au refuzat transportul la o unitate spitaliceasca.
Incendiul a fost lichidat la ora 3:40, iar pompierii au salvat doua case de locuit si o anexa cu 3 metri cubi lemn de foc. De asemenea, s-au mai salvat 10 gaini si trei iepuri.

Incendiu in municipiul Suceava
02.08.2016, ora anuntarii la 112 - 5:51

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o casa de locuit, proprietar T.D., situata pe strada Mihai Eminescu, din municipiul Suceava.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu flacara si cu degajari mari de fum la nivelul acoperisului casei, existand pericolul de propagare la intreaga constructie P+1.
Incendiul a fost lichidat la ora 7:35 si au ars aproximativ 10 metri patrati din stablatul acoperisului si aceeasi suprafata de izolatie (OSB si vata minerala). S-au degradat planseele de la o camera si de la podul casei, pe suprafete de 20, respectiv 10 metri patrati, precum si o fereastra din PVC.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de un conductor electric defect.
Din fericire, nu s-au inregsitrat victime, iar pompierii au salvat locuinta proprietarului.

Accident rutier in municipiul Suceava
02.08.2016, ora anuntarii la 112 - 8:06

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu modulul SMURD (autospeciala pentru descarcerare, ambulante SMURD B si SMURD TIM), in urma unui accident rutier produs pe DN17, la iesire din municipiul Suceava spre comuna Scheia.
La sosirea echipajelor, s-au gasit doua autoturisme implicate in accident, conducatorul auto al uneia dintre masini fiind incarcerat.
Salvatorii au luat masurile de siguranta specifice - au balizat zona, au verificat scurgerile de carburanti si lubrifianti si au deconectat bornele de la bateriile de acumulatori. Concomitent, au imbolizat si extras victima incarcerata, pe care au predat-o echipajului SMURD TIM (terapie intensiva mobila). Ulterior, ranitul, in varsta de 35 de ani, a fost transportat la Unitatea de Primire Urgente a spitalului judetean Suceava.
La finalul misiunii, un echipaj cu o autospeciala de stingere a sablat carosabilul de scurgerile de carburanti si lubrifianti, pentru a preveni si alte accidente.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950


* Recomandare generala: pentru alte informatii vizitati si pagina de facebook ISU „Bucovina” Suceava - https://www.facebook.com/ISUSuceava/

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO