Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa - IMPREUNA PENTRU SIGURANTA SEMENILOR
(05.08.2016)

32 de persoane vor participa la misiuni alaturi de echipajele inspectoratului pentru situatii de urgenta sucevean

Proiectul „Salvator din pasiune”, derulat in premiera de institutia noastra, urmareste sustinerea activitatilor de voluntariat, ca expresie a implicarii, solidaritatii si responsabilitatii civice si valorii profesionale a acestora, materializata in sprijinul acordat comunitatilor pe timpul situatiilor de urgenta, dar si pentru prevenirea lor.
La finalul etapelor alocate depunerii dosarelor si analizarii acestora de catre comisii specializate, incepand cu data de 6 august, pompierilor salvatori suceveni li se vor alatura 32 de voluntari in situatii de urgenta.
Ulterior parcurgerii programelor riguroase de pregatire, acestia vor putea participa la misiuni de interventie, vor fi in masura sa utilizeze tehnicile de baza in acordarea primului ajutor calificat si vor fi angrenati in diverse actiuni de ajutor umanitar si de popularizare a mesajului preventiv.
Cei 32 de voluntari si-au ales subunitatile din judet unde vor ajunge, respectiv 23 la Suceava, cate trei la Radauti si Gura Humorului si cate unul la Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc si Siret.
Cu varste cuprinse intre 16 si 55 de ani, voluntarii nostri provin din toate categoriile socio-profesionale (elevi, cadre didactice, medici, ingineri, asistenti, economisti, studenti, someri etc.), fapt ce confirma interesul pe care opinia publica il acorda pregatirii si interventiei in domeniul situatiilor de urgenta.
In perioada urmatoare, participantii vor desfasura cursuri introductive privind structura, misiunile si atributiile Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si vor parcurge notiunile de prim ajutor de baza sustinute, cu profesionalism, de catre formatorii din unitatea noastra.
Le dorim mult succes, ii sustinem si suntem convinsi ca efortul concertat, implicarea si colaborarea cu societatea civila reprezinta elementele esentiale in consolidarea gradului de siguranta la nivelul comunitatilor.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950


* Recomandare generala: pentru alte informatii vizitati si pagina de facebook ISU „Bucovina” Suceava - https://www.facebook.com/ISUSuceava/

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO