Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 09.08.2016
(09.08.2016)

Incendiu in localitatea Radauti
08.08.2016, ora anuntarii la 112 - 19:15

Militarii Detasamentului de Pompieri Radauti au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la mai multe tarabe, aflate la marginea bazarului din Radauti.
La sosirea echipajelor, ardeau violent tarabele din lemn, cu invelitori din plexiglas, si exista pericolul de propagare a flacarilor la tarabele invecinate si la chioscurile din bazar, dar si la cladirile aflate in imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 20:25.
Au ars trei tarabe si au fost afectate de flacari mai multe elemente de constructie si ornamentale de la constructiile invecinate.
O comisie mixta, formata din specialisti pompieri si politisti, va cerceta si va stabili cauza probabila de izbucnire a incendiului.
Prin interventia rapida si eficienta, pompierii au salvat chioscurile din bazar si cladirile aflate in imediata apropiere a focarului.

Incendiu in localitatea Patrauti
08.08.2016, ora anuntarii la 112 - 19:18

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Patrauti, au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui P.I., din comuna Patrauti.
La sosirea echipajelor, ardeau mocnit materiale combustibile aflate la etajul casei de locuit (P+1+M), si exista pericolul de propagare la intreaga constructie.
Incendiul a fost lichidat la ora 20:15.
Au ars elemente de mobilier si materiale textile, precum si instalatia electrica.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de un cablu electric defect.
Nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat locuinta proprietarului.

Incendiu in localitatea Suceava
08.08.2016, ora anuntarii la 112 - 19:36

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit in podul unui bloc de locuinte, situat pe strada Gavril Tudoras, din municipiul Suceava.
La sosirea echipajelor, ardeau mocnit materiale combustibile din interiorul podului si exista pericolul de propagare la intreaga mansarda.
Datorita observarii si anuntarii in faza incipienta, dar si a interventiei prompte a salvatorilor, incendiul a fost localizat si lichidat inainte ca flacarile sa cuprinda tot acoperisul blocului, cu consecintele de rigoare.
Au ars elemente de constructie din lemn pe o suprafata de aproximativ 5 metri patrati si s-au degradat astereala din lemn si invelitoarea din azbociment, pe aceeasi suprafata.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric ce alimenta o instalatie de iluminat improvizata.
Si pe aceasta cale, revenim cu un apel catre asociatiile de proprietari pentru verificarea spatiilor comune din blocurile de locuinte, in ceea ce priveste riscurile generate de instalatiile utilitare, dar si viabilitatea cailor de evacuare in cazul producerii unei situatii de urgenta.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950


* Recomandare generala: pentru alte informatii vizitati si pagina de facebook ISU „Bucovina” Suceava - https://www.facebook.com/ISUSuceava/

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO