Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa - 12.08.2016
(12.08.2016)

POMPIERII SALVATORI MEREU LA DATORIE

In perioada minivacantei prilejuita de Sarbatoarea „Adormirii Maicii Domnului”, pompierii militari suceveni vor fi zilnic la datorie, pentru asigurarea misiunilor specifice orientate spre siguranta cetateanului, bunurilor si mediului.

Raspunsul la eventualele urgente medicale va fi asigurat prin intermediul echipajelor de pompieri SMURD, care vor acorda la nevoie primul ajutor medical calificat, in zonele de competenta ale fiecarei subunitati de pompieri militari din judet.
In aceasta saptamana, inspectorii de prevenire au realizat instruirea personalului clerical si au verificat modul de organizare a apararii impotriva incendiilor la lacasurile de cult unde este asteptat un numar mare de pelerini, pentru identificarea si remedierea potentialelor nereguli privind securitatea la incendiu. Cu prilejul acestor actiuni au fost verificate: asigurarea cailor de evacuare a persoanelor, a cailor de acces a autospecialelor de interventie si exploatarea in conditii de siguranta a instalatiilor electrice.
Intrucat in perioada acestei minivacante, in unitatile de cazare sunt asteptate mai multe persoane, pompierii au verificat respectarea indeplinirii masurilor pe linia protectiei la incendiu in structurile de primire turistica.
Pe baza analizelor de risc efectuate de catre specialistii in domeniu, in locatiile unde vor avea loc evenimente cu public numeros vor fi adoptate masuri suplimentare, inclusiv prin dispunerea in proximitatea obiectivelor a unor echipaje de interventie pentru stingerea incendiilor si acordarea primului ajutor calificat.
*
* *

Avand in vedere ca numerosi cetateni aleg sa-si petreaca timpul liber in mijlocul naturii, la iarba verde, utilizand surse de foc in spatii deschise, reamintim urmatoarele masuri de prevenire care trebuie respectate pentru a evita situatiile de urgenta:
- pregatiti focul doar in locurile special amenajate, sub supraveghere permanenta, cat mai indepartate de vegetatie sau fond forestier si in niciun caz pe timp de vant;
- inainte de plecare, stingeti focul/carbunii incinsi cu apa sau pamant si acoperiti cenusa rezultata cu pamant;
- supravegheati copiii si nu lasati la indemana acestora chibrituri sau brichete;
- nu aruncati la intamplare tigarile si chibriturile aprinse.
Pompierii salvatori suceveni sunt permanent la datorie, pregatiti sa raspunda prompt nevoilor comunitatii, pentru gestionarea situatiilor de urgenta si acordarea primului ajutor medical specializat.

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO