Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 18.08.2016
(18.08.2016)

Incendiu in localitatea Dornesti
17.08.2016, ora anuntarii la 112 - 23:12

Militarii Detasamentului de Pompieri Radauti si ai Garzii de Interventie Siret, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Dornesti, au intervenit cu 6 autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinta lui F.R., din comuna Dornesti.
La sosirea echipajelor, ardea cu flacara deschisa in interiorul bucatariei, existand pericolul de propagare la intreaga constructie P+1+M si la alte doua gospodarii, aflate in imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 1:50.
Au ars bunurile din interiorul bucatariei (mobilier, textile, aparate electrice si electrocasnice), peretii si tavanul, din lemn, pe 55 de metri patrati, tamplarie din lemn si din PVC (doua usi, respectiv doua ferestre). S-au degradat peretii interiori ai locuintei, tavanul si podeaua din doua incaperi si alte bunuri.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost un scurcircuit produs la un acumulator electric lasat sub tensiune.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat locuinta proprietarului si gospodariile invecinate.

Incediu in localitatea Iaslovat
18.08.2016, ora anuntarii la 112 - 0:43

Militarii Garzii de Interventie Solca si ai Detasamentului de Pompieri Radauti, impreuna cu lucratorii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale localitatilor Iaslovat, Milisauti, Cajvana si Arbore, au intervenit cu 7 autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei C.F., din comuna Iaslovat.
La sosirea echipajelor, ardeau anexele gospodaresti si acoperisul casei de locuit, existand pericolul de propagare la intreaga gospodarie si la proprietatile invecinate.
Pe timpul interventiei salvatorilor, sase persoane au fost evaluate de catre trei echipaje ale Serviciului de Ambulanta Judetean. Acestea au acordat primul ajutor medical pentru 5 minori (trei fete si doi baieti), cu varste cuprinse intre 11 si 16 ani, care au fost intoxicati cu monoxid de carbon, si pentru o femeie de 63 de ani, care a suferit un atac de panica. Toti cei 6 au fost transportati la Centrul de Primire Urgente al spitalului din Radau,ti, pentru investigatii suplimentare.
Misiunea a fost deosebit de grea, din cauza constructiilor majoritare din lemn, dispuse foarte apropiat intre ele, si doar efortul sustinut si profesionalismul salvatorilor au facut ca focul sa fie blocat in limitele gasite, salvandu-se proprietatile invecinate.
Au ars magazia, garajul, sura si adapostul de animale pe o suprafata totala de 110 metri patrati. Au mai ars astereala acoperisului casei pe 130 de metri patrati, astereala acoperisului bucatariei de vara pe 32 de metri patrati si alte bunuri. Flacarile au degradat planseele de la casa si de la bucatarie, bunuri casnice si circa 5 tone de furaje.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect (instalatie electrica imbatranita).
Incendiul a fost lichidat la ora 4:50, iar pompierii au salvat casa si bucataria proprietarei, precum si gospodariile invecinate.

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO