Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Inmanarea Drapelului de lupta Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava
(18.09.2016)Duminica, 18 septembrie, incepand cu ora 11:00, pe esplanada Casei Culturii din municipiul Suceava, a avut loc ceremonialul militar- religios de inmanare a Drapelului de lupta Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava.

La festivitate au participat secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta dr. Raed Arafat, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, generalul de brigada dr. Ovidiu Vasilica, conducerile judetului si municipiului Suceava, oficialitati civile si militare, pompieri din tarile vecine, Moldova si Ucraina, precum si numerosi cetateni.

Dupa oficierea slujbei de binecuvantare a Drapelului de catre preoti, generalul de brigada dr. Ovidiu Vasilica, inspector general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, a dat citire Decretului Prezidential nr. 385 din 7.04.2016, privind acordarea Drapelului de lupta Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava.

Dr. Raed Arafat a inmanat Drapelul generalului de brigada dr. Ion Burlui, seful pompierilor militari suceveni, care, impreuna cu efectivul din subordine, a rostit Juramantul fata de Drapelul de lupta al unitatii, fata de patrie.
„Acest drapel vi se inmaneaza in lupta pe care o duceti in fiecare zi impotriva timpului, minutelor, secundelor, ca sa ajungeti sa salvati vieti. Sunteti in stare de lupta continua ca sa fiti alaturi de cetatenii care pot sa se confrunte cu diferite situatii de urgenta si pentru care speranta unica sunteti Dumneavoastra”, a spus dr. Raed Arafat.

Festivitatea a continuat, in aplauzele celor prezenti, cu defilarea cu cantec a detasamentului de onoare al unitatii, format din 10 plutoane, dar si a tehnicii de interventie din dotarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava si a pompei manuale trasa de cai, ce dateaza din secolul XIX, si care apartine Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Bosanci.

La final, participantii au vizitat expozitia cu tehnica de interventie a pompierilor si au participat la cursurile sustinute in Caravana SMURD - centrul de formare mobil, unde pompierii-instructori au prezentat participantilor, pe langa tehnicile de acordare a primului-ajutor medical in situatii de urgenta, principalele riscuri care pot afecta Romania, precum cutremure, inundatii, incendii, dar si modul in care populatia se poate pregati pentru a le face fata.

*
* *
Drapelul de lupta, simbol al pretuirii fata de tara, este menit sa reaminteasca fiecarui militar traditiile glorioase ale poporului roman, in general, si ale unitatii careia ii apartine, in special, precum si datoria sacra de a servi cu credinta patria. El reprezinta trecutul, prezentul si viitorul tarii si este emblema fiintarii si functionarii unitatii respective, simbol catre care se indreapta aspiratiile tuturor celor care isi desfasoara activitatea, isi indeplinesc misiunile si lupta sub faldurile sale.
Fiecare Drapel de lupta are elemente de identificare proprii, in sensul ca, in cele patru colturi ale flamurii sunt brodate cu fir aurit, cununi cu doua ramuri de stejar care au in interiorul lor semnul de arma, iar pe placa ce sustine acvila, incoronata si cruciata, si pe inelul de pe hampa este inscriptionat numele unitatii. Pe timp de pace, Drapelul se pastreaza in conditii speciale si este scos din vitrina sigilata doar cu aprobarea comandantului unitatii si doar la aniversarea anumitor evenimente importante ale tarii ori ale unitatii, fiind aparat de garda drapelului.

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

* Recomandare generala: pentru alte informatii vizitati si pagina de facebook ISU „Bucovina” Suceava - https://www.facebook.com/ISUSuceava/

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO