Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 09.10.2016
(09.10.2016)

Incendiu in localitatea Paltinoasa
08.10.2016, ora anuntarii la 112 - 6:27

Pompierii militari ai Garzii de Interventie Gura Humorului au intervenit cu doua autospeciale cu apa si spuma pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui R.V., din comuna Paltinoasa.
La sosirea echipajelor, flacarile se manifestau la un perete al casei de locuit, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si la anexele gospodaresti, toate constructii din lemn.
Incendiul a fost lichidat la ora 7:15 si au ars peretele casei si lambriul decorativ pe o suprafata de aproximativ 6 metri patrati. S-au degradat peretii locuintei.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost: jar sau scantei provenite din cosul de fum deteriorat.
Nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei si anexele gospodaresti.

Incendiu in localitatea Gura Humorului
08.10.2016, ora anuntarii la 112 - 20:44

Pompierii militari ai Garzii de Interventie Gura Humorului au intervenit cu o autospeciala cu apa si spuma pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinta numitei I.A., din orasul Gura Humorului.
La sosirea echipajului, focul ardea in interiorul camerei centralei, pe o suprafata de aproximativ 30 de metri patrati, existand pericolul de propagare la intreaga casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 21:35.
Au ars bunurile materiale din interiorul camerei (materiale textile, mase plastice, obiecte de mobilier) si s-au degradat peretii si tavanul incintei, o usa din PVC, aparatura electrocasnica si alte bunuri.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de aparate electrice lasate sub tensiune.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat restul locuintei.

Incendiu in localitatea Clit
09.10.2016, ora anuntarii la 112 - 0:41

Militari Garzii de Interventie Solca si ai Detasamentului de Pompieri Radauti, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Arbore, au intervenit cu patru autospeciale cu apa si spuma pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui E.C., din satul Clit, comuna Arbore.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul casei de locuit, construit din lemn, cu invelitoare din tabla, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si la anexele gospodaresti, precum si la o proprietate invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 2:20.
Au ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 56 de metri patrati, bunuri casnice si aproximativ 15 metri patrati de cherestea de constructie. S-au degradat tavanul locuintei pe 50 de metri patrati, peretii portanti, bunuri casnice si altele.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric neizolat corespunzator.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, anexele gospodaresti si proprietatea invecinata.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950


* Recomandare generala: pentru alte informatii vizitati si pagina de facebook ISU „Bucovina” Suceava - https://www.facebook.com/ISUSuceava/

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO