Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 16.10.2016
(16.10.2016)

Incendiu in localitatea Silistea Noua
15.10.2016, ora anuntarii la 112 - 10:14

Pompierii militari ai Punctului de Lucru Dolhasca, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Dolhasca, au intervenit cu doua autospeciale cu apa si spuma pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei U.M., din satul Silistea Noua, orasul Dolhasca.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul adapostului de animale, existand pericolul de propagare la casa de locuit si la depozitul de furaje.
Incendiul a fost lichidat la ora 11:40 si au ars acoperisul adapostului de animale pe o suprafata de 30 de metri patrati si circa 30 de baloti de lucerna. Peretii din chirpici ai cladirii s-au degradat. De asemenea, s-au mai degradat si alti 30 de baloti de lucerna.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric neizolat corespunzator.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit si depozitul de furaje.

Accident rutier in localitatea Partestii de Jos
15.10.2016, ora anuntarii la 112 - 19:16

Pompierii militari ai Garzii de Interventie Gura Humorului, cu o ambulanta SMURD, impreuna cu un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean, au intervenit in urma unui accident rutier produs la iesire din localitatea Partestii de Jos spre orasul Solca.
Un autoturism, a parasit partea carosabila si a intrat intr-un arbore de pe marginea drumului. In interiorul masinii se aflau patru persoane. Echipajele SMURD si SAJ au monitorizat din punct de vedere medical pe toti ocupantii masinii, doi dintre acestia fiind transportati ulterior la Centrul de Primire Urgente al Spitalului din Gura Humorului.

Incendiu in localitatea Solca
16.10.2016, ora anuntarii la 112 - 0:12

Pompierii militari ai Garzii de Interventie Solca, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Arbore, au intervenit cu trei autospeciale cu apa si spuma pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinta lui T.M., din orasul Solca.
La sosirea echipajelor, ardeau generalizat bunurile din dormitorul si bucataria locuintei, existand pericolul de propagare la intreaga cladire de locuit si la un depozit de furaje.
Incendiul a fost lichidat la ora 2:25 si au ars bunuri casnice, elemente de tamplarie si circa 3 metri patrati din planseu (din scandura). S-au degradat peretii interiori si tavanele din bucatarie si dormitor.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit si depozitul de furaje.

Incendiu in localitatea Capu Codrului
16.10.2016, ora anuntarii la 112 - 3:22

Pompierii militari ai Garzii de Interventie Gura Humorului, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Paltinoasa, au intervenit cu trei autospeciale cu apa si spuma pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui U.C., din satul Capu Codrului, comuna Paltinoasa.
La sosirea echipajelor, ardea podul casei de locuit, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si la anexele gospodaresti.
Incendiul a fost lichidat la ora 5:35.
Au ars podul locuintei, pe o suprafata de aproximativ 110 metri patrati, si bunurile din interior (obiecte de mobilier, materiale textile, un hidrofor si altele). S-au degradat peretii si tavanul locuintei pe 160 de metri patrati, precum si alte bunuri materiale.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost: jar sau scantei provenite din cosul de fum neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit si anexele gospodaresti.

Accident rutier in localitatea Hartop
16.10.2016, ora anuntarii la 112 - 9:28

Militarii Detasamentului de Pompieri Falticeni si ai Punctului de Lucru Dolhasca, impreuna cu doua echipaje ale Serviciului de Ambulanta Judetean, au intervenit cu doua autospeciale cu accesorii pentru descarcerare si doua ambulante SMURD, in urma unui accident rutier produs pe raza localitatii Hartop, pe DJ 208, la Km 78+500.
In urma coliziunii dintre doua autoturisme, in care se aflau in total sapte persone (trei intr-o masina si patru in cealalta), au rezultat sase persoane ranite. Trei victime, toate din acelasi autoturism, au ramas incarcerate. Un barbat si o femeie, ambii in varsta de 49 de ani, si un baiat in varsta de 14 ani.
Salvatorii au balizat zona, au verificat scurgerile de carburanti si lubrifianti si au deconectat bornele de la bateriile de acumulatori. Concomitent, au extras victimele incarcerate si au monitorizat din punct de vedere medical, impreuna cu colegii de la Serviciul de Ambulanta Judetean, toate persoanele implicate in accident.
Cele trei victime incarcerate, impreuna cu alte trei femei ranite de 23, 51 si 67 de ani, au fost transportate la Centrul de Primire Urgente al Spitalului din Falticeni, toti fiind constienti si in stare stabila.
Cea de-a saptea persoana implicata in eveniment a fost monitorizata de catre salvatori, dar a refuzat transportul la o unitate medicala.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

* Recomandare generala: pentru alte informatii vizitati si pagina de facebook ISU „Bucovina” Suceava - https://www.facebook.com/ISUSuceava/

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO